Psihiatrul Gabriel Diaconu, despre teama de vaccin: "Riscul sa faci tromboza daca faci COVID, decat daca te vaccinezi, este de 35.000 de ori mai mare"

4 săptămâni in urmă 2

Psihiatrul Gabriel Diaconu a aratat care sunt riscurile de a dezvolta tromboza in cazul in care o persoana sanatoasa se infecteaza cu SARS-CoV-2. Potrivit datelor prezentate de medic pe pagina sa de Facebook, in cazul unui adult care nu are alte afectiuni medicale, riscul mediu de a dezvolta cheaguri de sange este de 21 la suta, daca se imbolnaveste de COVID-19 si de 0.0006 la suta, daca face vaccinul.

"Tromboza = formarea unui tromb sau coagulare a sangelui, intr-un vas.

Infarctul miocardic, AVC-ul, tromb-embolismul pulmonar, alte sindroame ischemice zonale (blocaje de artere sau vene) pot sa fie date de migrarea, sau formarea, unor trombi de sange.

Risc mediu de-a dezvolta tromboza la adultul considerat "sanatos": 0.1%. Sau 1:1000.
Risc mediu de-a dezvolta tromboza daca faci COVID: 21%
Risc mediu sa faci tromboza dupa vaccinare anti-COVID cu vaccin AZ:: 0.0006%

In concluzie:

a. Daca faci COVID, ai de 200 de ori mai multe sanse sa dezvolti tromboza decat un adult sanatos.
b. Daca faci vaccin anti-COVID, raportat la un adult sanatos, ne-vaccinat, riscul este de 167 de ori mai mic sa faci tromboza.
c. Respectiv, riscul relativ sa faci tromboza daca faci COVID, decat daca te vaccinezi anti-COVID, este de 35.000 de ori mai mare.
Nu fi prost. Invata matematica. Sau roaga pe cineva sa-ti explice ce inseamna acela un risc relativ.
Vaccineaza-te".

Postarea medicului vine in contextul in care au aparut tot mai multe temeri in legatura cu reactiile adverse severe produse de vaccinurile anti-COVID-19. Mii de romani au decis sa anuleze programarea la imunizare, dupa ce mai multe tari au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca.

CITESTE SI:

Povestea lui Mudi, tanarul de 20 de ani din Zanzibar care a invatat singur limba romana si acum e ghid pentru turisti. "Visez sa merg in Romania"Povestile fascinante ale celor care au investit in meme-actiunea GME: de la imbogatiri fabuloase, la acte de caritateTara unde lucrul de acasa devine obligatoriuVedeta Antena 3 Radu Tudor, in vizorul liberalilor pentru functia de presedinte director general al TVRLa cat timp dupa rapel putem sa ne facem un test de anticorpi. Medic: "Atunci poate sa vada efectul maxim al vaccinului"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă