PSD vrea să ia faţa USR-PLUS şi AUR. Social-democraţii vor depune propria moţiune de cenzură şi o vor promovată în Parlament înaintea celei iniţiate de alianţă – SURSE

1 lună in urmă 27

PSD vrea să ia faţa USR-PLUS şi AUR. Potrivit G4media, social-democrații vor să îi îngroape USR PLUS și AUR, care au depus încă de vineri moțiuena de cenzură, dar nu au putut să o înregistreze din cauza boicotului PSD în birourile permanente reunite ale Parlamentului.

PSD vrea să ia faţa USR-PLUS şi AUR. Social-democraţii vor depune propria moţiune de cenzură şi o vor promovată în Parlament înaintea celei iniţiate de alianţă – SURSE

Totodată, liderii social-democraţi au aruncat săgeţi în ultimele ore prin care vor să promoveze propria moțiune de cenzură. Marcel Ciolacu, Gabriela Firea și Alfred Simonis au scris pe reţelele de socializare că nu doar premierul Cîțu trebuie să plece, ci și miniștrii USR PLUS.

Şedinţa Birourilor permanente reunite ale Parlamentului, convocată online pentru moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR, a fost suspendată, vineri seara, din lipsa cvorumului. Şi în şedinţa convocată sâmbătă dimineaţă, de la ora 11,00, nu s-a întrunit cvorumul, fiind amânată din nou pentru luni, la ora 12,00.

Situaţia creată de faptul că Şedinţa Birourilor permanente reunite ale Parlamentului nu a putut avea loc chiar dacă au fost două încercări ar putea fi semnalul unor noi mutări. De altfel, chiar Rareş Bogdan, unul dintre susținătorii lui Cîțu, a pomenit, sâmbătă, că s-ar putea să fie nevoie ca moţiunea să fie redepusă.

Potrivit unor surse politice, fie că va fi sau nu redepusă moţiunea de cenzură, se pare că cei de la PNL vor ridica problema semnăturilor de pe document, încercând să blocheze demersul celor de la USR PLUS şi AUR. Potrivit unor surse parlamentare, se va cere o anchetă administrativă pe motiv că cinci dintre semnatarii AUR nu erau în țară, deci nu aveau cum să semneze documentul decât electronic, ceea ce nu s-a întâmplat. Dacă acest lucru este așa, moțiunea va fi blocată pentru că nu are numărul suficient de semnături. Documentul este susținut de 120 de parlamentari, iar fără cele cinci semnături contestate, ar avea sub necesarul minim de 117 pentru a putea fi depusă.

Citeşte şi: Klaus Iohannis intervine în scandalul momentului. Președintele spulberă USR-PLUS: S-a discreditat iremediabil. Să își respecte electoratul și să vină la dialog
 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă