PSD va depune marți o moțiune de cenzură dacă cea a USR PLUS – AUR va fi blocată de CCR

4 săptămâni in urmă 9

PSD este pregătit cu moțiunea de cenzură, în funcție de decizia Curții Constituționale a României (CCR). Liderul partidului, Marcel Ciolacu, a spus că social-democrații fie votează moțiunea depusă de USR PLUS și AUR, fie depun propria moțiune, care e scrisă și are semnăturile.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a spus, luni, la Antena 3, că PSD este pregătit pentru orice decizie ar lua, marți, CCR.

„Mâine (marți – n.r.) avem decizia CCR-ului, indiferent care este. Dacă nu există conflict, imediat intră (moțiunea – n.r.) pe ordinea de zi, într-o zi sau două la vot. Tot PSD-ul va vota această moțiune. Dacă există conflict, imediat după decizia CCR eu am anunțat deja colegii să avem un Consiliul Politic Național (...). O să solicit colegilor mei ca mâine să depunem moțiunea PSD, care este pregătită”, a spus Marcel Ciolacu, citat de Mediafax.

Acesta a precizat că există semnăturile pentru moțiunea de cenzură și textul este deja scris.

„O să cerem joi citirea moțiunii dacă este conflict, iar luni, cel târziu, să avem votul”, a afirmat președintele PSD.

Marcel Ciolacu a mai spus că social-democrații vor alegeri anticipate și nu vor vota un guvern minoritar PNL.

CCR va judeca marți sesizarea de conflict constituțional între Guvern și Parlament, depusă de premierul Florin Cîțu privind moțiunea de cenzură inițiată de USR PLUS și AUR.

Editor : A.C.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă