PSD susține că premierul Cîțu ar trebui să își depună demisia în alb care să se activeze dacă va rata ținta de 10,4 milioane de persoane vaccinate

4 săptămâni in urmă 19

Partidul Social Democrat susține că ținta de 10,4 milioane de persoane vaccinate „se transformă treptat într-o misiune imposibilă” și propune ca premierul Florin Cîțu să își depună demisia în alb care să se activeze dacă va rata aceasta țintă.

„Campania de vaccinare se îndreaptă cu pași repezi spre un răsunător eșec! Doar 30% dintre bătrânii și bolnavii cronici au fost vaccinați până în acest moment, iar numărul celor înscriși pe platforma online scade vertiginos, semn că lumea își pierde încrederea”, a transmis PSD, într-o postare pe Facebook.

În opinia principalului partid de opoziție, încrederea în vaccinare scade și din cauza certurilor publice dintre premier și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și dintre PNL și USR PLUS.

„Ținta de 10,4 de milioane de persoane imunizate se transformă treptat într-o misiune imposibilă, ceea ce înseamnă o prelungire la nesfârșit a obligațiilor impuse populației. Suferă toată lumea din cauza unor incompetenți! Este numai și numai vina lor! Premierul Cîțu trebuie să își depună demisia în alb care să se activeze dacă va rata ținta de vaccinare, pentru că el este în fruntea acestui Guvern marcat de scandaluri, confuzie și incompetență!, mai susține PSD.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, vineri, că obiectivul guvernului este de a vaccina zece milioane de persoane până la 1 august, precizând că, dacă se atinge acest prag, se poate lua în considerare renunțarea la masca de protecție.

„Obiectivul meu și al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români.
Pentru asta avem două ține:
– până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane;
– până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane.
Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinați, putem lua în considerare renunțarea la masca de protecție”, a scris Cîțu pe Facebook.

La începutul lunii martie, Florin Cîțu a anunțat că „rămâne în continuare ținta de a avea 10,4 milioane de români vaccinați la sfârșitul lui septembrie”.

„Cifra” de 30% dintre bătrâni şi bolnavi care sunt vaccinaţi a fost înaintată de fostul purtător de cuvânt în Cabinetul Cioloş şi membru în Consiliul Naţional al PLUS, Liviu Iolu.

„Premierul Cîţu a intrat prea repede într-un exerciţiu de PR cu artificii şi zurgălăi strigând un fel de «jos pandemia» guvernamentală înainte de termen (…) Am o cifră. Doar 30% dintre bătrâni şi bolnavi sunt vaccinaţi! Aştept comitetul de vaccinare şi pe domnul Cîţu să o infirme. Zice premierul Cîţu că «aşa cum fiecare elev are legătură cu Ministerul Educaţiei, şi fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii». Aşa e, doar că fiecare pacient de azi are legătură şi cu premierul care coordonează comitetul de vaccinare militarizat pentru că doar nu era să se ocupe Ministerul Sănătăţii de vaccinare cum se întâmplă peste tot”, a scris Iolu pe Facebook.

sursa foto: Guvernul României

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă