PSD și PNL nu se înțeleg pe măsurile economice: PENSIILE și alocațiile, mărul discordiei - De ce nu se găsesc soluții pentru crizele actuale

3 săptămâni in urmă 20

PNL și PSD se ceartă pe măsurile economice PNL și PSD se ceartă pe măsurile economice

PSD și PNL se ceartă și pe măsurile economice. Nu se înțeleg pe data de la care să crească pensiile și alocațiile, PSD contrazice PNL pe impozitare progresivă vs fixă, nici pe procent.

MIERCURI, 10 NOIEMBRIE 2021, 14:55

SURSĂ: Realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Miercuri, reprezentanții PSD și cei ai PNL au purtat negocieri despre partea economică din viitorul guvern. Liderii celor două formațiuni au fost de acord cu o creștere de 11% pentru pensii.

Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, că punctul de pensie și pensia minimă va fi majorată de la 800 la 1.000 de lei. „Am discutat azi că va fi mărită pensia minimă de la 800 la 1.000 de lei. Punctul de pensie va crește la 11%. Pentru asta am venit cu propuneri, care vor fi discutate mâine, în discuțiile pe Muncă”.

„A rămas ca în discuțiile ulterioare, azi, mâine, poimâine, să discutăm și despre alocații. Noi am prezentat soluțiile în mare, fără a vorbi despre cote. Era vorba despre politici. Specialiștii ar urma să aplice dacă intenția anunțată de noi ar fi bună în programul de guvernare”, a declarat Sorin Grindeanu, după primele discuții pe programul comun de guvernare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă