PSD se opune creşterii salariilor parlamentarilor: „Vom propune să se aplice doar aleşilor locali”

4 zile in urmă 11

Chiar dacă senatorii PSD au participat la votul amendamentului, social-democraţii susţin, într-un comunicat emis miercuri după-amiază, că vor propune în coaliţie ca acesta să se aplice doar aleşilor locali, nu şi parlamentarilor.

„PSD se opune majorării salariilor parlamentarilor

PSD va propune în cadrul Coaliției de guvernare ca prevederile proiectului de lege adoptat de Senat referitoare la actualizarea salariilor demnitarilor să nu se aplice parlamentarilor și altor categorii de bugetari, ci doar aleșilor locali.

Citeşte şi: Senatul a decis majorarea salariilor demnitarilor. Boloș: „Dacă mă uit la salariile demnitarilor din UE pot să fiu invidios. Un ministru din UE câștigă 15.000 euro, în România 2.500”

Dacă în privința acestora din urmă o actualizare este justificată având în vedere că nivelul de salarizare este mai scăzut iar calculul încă se face prin raportarea la salariul minim din 2018, în cazul parlamentarilor și altor șefi de instituții publice o astfel de măsură ar fi neadecvată, în actualul context economic.

De altfel, la votul din Senat, PSD a atras atenția asupra acestui aspect chiar prin intervenția liderului grupului senatorilor social-democrați, Radu Oprea: „Propunerea Partidului Social Democrat în Guvernul României va fi ca din Anexa IX să fie supus acestei reglementări doar punctul „C” (respectiv punctul care se referă strict la aleșii locali).”, se arată în comunicatul PSD de miercuri.

Citeşte şi: Guvernul NU va elimina pensiile speciale: „Nu putem să cădem într-o extremă! România nu se poate comporta ca o țară sălbatică!”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă