PSD respinge ferm varianta premier Nicolae Ciucă. Gabriela Firea: „Ne îndreptăm spre dictatură militară?”

2 luni in urmă 1

Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea a declarat luni, într-o conferință de presă, că PSD respinge ferm desemnarea lui Nicolae Ciucă, actualul premier interimar după demisia lui Ludovic Orban, în funcţia de premier pentru formarea noului guvern după alegerile parlamentare. În opinia Gabrielei Firea, prin propunerea lui Nicolae Ciucă România ar da un semnal politic prost în Europa.

„Nu am a-i face reprosuri personale dlui Ciuca. Dar ce semnal dam noi in intreaga Europa? Ca aducem militari la conducerea Guvernului? Ne indreptam cumva spre dictatura militara? Apreciez sacrificiile miliarilor, merita respectul nostru, dar a veni cu un militar la conducerea guvernului este o nota proasta in democratiile noastre”, a declarat Gabriela Firea, într-o conferinţă de presă la PSD.

Citeşte şi: Dan Barna, despre negocierile de la Cotroceni: E important ca USR PLUS să fie un partener la guvernare, nu să ajute PNL să guverneze

Nici liderul USR PLUS Dan Barna nu a fost prea încântat de o eventuală propune a lui Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier.

Despre posibila propunerea a lui Nicolae Ciucă în funcţia de premier al noului Guvern, Dan Barna a spus că aşteaptă negocierile, dar a şi completat că „nu neaparat soluţia militară este cea mai bună”, făcând referire la funcţiile deţinute anterior de actualul premier interimar.

„Aștept să avem consultările la Cotroceni și în urma acestor consultări vom vedea și care va fi poziția noastră. Ca principiu, suntem o țară europeană, nu neapărat soluția militară este cea mai bună, dar hai să avem acestei consultări și vedem apoi despre ce discutăm”, a spus Dan Barna.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, discuții cu Dan Barna şi Kelemen Hunor pentru formarea noului Guvern

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă