PSD pregătește un proiect de modificare a Constituției: Când se vor putea organiza ALEGERI ANTICIPATE

1 lună in urmă 6

Constituția RomânieiConstituția României

Social-democrații au în vedere modificarea Constituției astfel încât, dacă un partid părăseşte coaliţia de guvernare, automat să fie convocate alegeri anticipate. O spune chiar președintele partidului, Marecel Ciolacu, care atrage atenția asupra faptului că România este "singura țară europeană care nu a avut alegeri anticipate în 30 de ani". 

MARŢI, 09 MARTIE 2021, 13:42

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Bărăgan

„Când faci modificări, în momentul ăla faci alegeri anticipate”, a spus Ciolacu, precizând că o echipă a PSD deja lucrează la acest proiect de modificare a Legii fundamentale, care va cuprinde și alte schimbări în afara celei menționate mai sus. 

„O echipă întreagă, Titus Corlăţean, profesori universitari, Robert Cazanciuc lucrează. Sunt 6 sau 7 colegi care vor veni cu un proiect de propunere de modificare a Constituţiei. (…) Vom face dezbateri pentru că vorbim de modificarea Constituţiei. Ştim foarte bine că în România e foarte greu să faci alegeri anticipate, datorită Constituţiei. Cred că democratic este să fie şi alegeri anticipate. Mi se pare singura ţară europeană care nu a avut alegeri anticipate în 30 de ani”, a explicat liderul PSD într-un interviu la DCNews.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă