PSD, PNL şi UDMR încep procedura de revocare a Ancăi Dragu din funcţia de preşedinte al Senatului

4 zile in urmă 13

PSD, PNL şi UDMR demarează procedura de revocare din funcţia de preşedinte al Senatului a Ancăi Dragu. Senatorii celor trei formaţiuni invocă prevederi din Constituţie, Regulament şi o decizie a Curţii Constituţionale.

„Este un singur punct pe ordinea de zi a plenului, convocat la ora 12.00, anume revocarea preşedintelui Senatului. Este un punct care ţine cont de realitatea politică la acest moment, de actuala configuraţie politică”, anunţă Alina Gorghiu.

Ea spune că nu este „vreo pedeapsă, vreo sancţiune” pentru Anca Dragu.

„Este o chestiune firească, de normalitate – atunci când se schimbă majoritatea, când se schimbă configuraţia politică e democratic ca acea majoritate să-şi poată desemneze şeful Senatului sau al Camerei Deputaţilor. Am invocat articolul 64 din Constituţie, Regulamentul Senatului, am invocat o decizie foarte importantă a CCR, decizia 601”, conchide Gorghiu.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţa luni seara că va candida pentru şefia Camerei Deputaţilor, în timp ce preşedintele PNL, Florin Cîţu, va candida pentru funcţia de preşedinte al Senatului.

The post PSD, PNL şi UDMR încep procedura de revocare a Ancăi Dragu din funcţia de preşedinte al Senatului appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă