PSD nu susține amendamentul PNL ca nevaccinați să-și plătească spitalizarea

2 săptămâni in urmă 22

Proiectul de lege privind certificatul verde obligatoriu la locul de muncă își continuă miercuri dezbateriile în comisiile de specialitate a Parlamentului. Unul din amentamentele propuse marți de către PNL, care prevede ca persoanele nevaccinate care se infectatează să-și plătească spitalizarea se lovește de opoziția PSD.

„Este exclus ca nevaccinaţii să îşi plătească spitalizarea! În PSD nu acceptăm discriminarea şi îndemnarea la ură şi duşmănie între români. Ne opunem categoric amendamentului PNL de obligare a persoanelor nevaccinate să-şi plătească spitalizarea, în situaţia infectării cu SARS-CoV-2. PNL trebuie să revină asupra acestui amendament”, a anunțat deputatul PSD, Ciprian Șerban pe Facebook.

Cu o zi înainte, PNL anunțase că ar putea fi de acord cu persoanele nevaccinate să beneficieze de o perioadă de grație de 30 de zile în care să fie testați pe banii statului, dar propunea un alt amendament ca persoanele care sunt descoperite pozitiv în urma testului gratis și necesită spitalizare să fie obligate să plătească serviciile medicale.

„În mod evident, nu am fost de acord şi cred că au înţeles şi partenerii noştri de discuţie că această problemă a plăţii serviciilor medicale de către cei care nu sunt vaccinaţi este exclusă”, a spus Rafila, marți, la Parlamentul.

Deputatul PSD a explicat că o astfel de prevedere ar accentua problema pacienților care se prezintă la spital în stadii avansate ale bolii.

Proiectul de lege privind introducerea obligativității certificatului verde la locul de muncă nu va intra la votul final din plenul Camerei Deputaților în această săptămână, întrucât comisiile raportoare nu au finalizat rapoartele. Proiectul de lege a picat la Senat, Camera Deputaților este decizională.

Proiectul de lege introduce obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, atât la stat, cât şi la privat. Angajații care vor refuza să prezinte certificatul verde la intrarea în instituția în care lucrează ar putea avea contractul de munca suspendat fără plata drepturilor salariale pentru o perioadă de până la 30 de zile.

Angajații care aleg să nu se vaccineze vor trebui să-și facă teste anti-COVID periodic, fie test PCR la fiecare 72 de ore, fie antigen la 48 de ore, iar costurile destul de mari vor trebui suportate de angajați.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă