PSD, la sfat cu sindicatele - Marcel Ciolacu le prezintă, marți, principalilor lideri sindicali „Bugetul național alternativ” al PSD pentru 2021

1 lună in urmă 18

MARŢI, 26 IANUARIE 2021, 10:34

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

Marcel Ciolacu se întâlnește marți, la ora 11.00,  cu mai mulți lideri sindicali pentru a vorbi despre creșterea salarilor și pensiilor. Liderul PSD susține că există bani pentru majorarea salariilor și a pensiilor, cât și pentru dublarea alocațiilor. Ciolacu deschide astfel consultările cu sindicaliștii prin prezentarea datelor preliminare ale alternativei de buget pe care o propune PSD. Discuțiile cu sindicaliștii din domeniile alimentar, sanitar, educație, transporturi, poliție  vor avea loc atât în format online, cât și fizic, a anunțat PSD, într-un comunicat de presă.

Președintele PSD a anunțat că îi va invita la consultări pe sindicaliștii care deja au declanșat proteste în această lună și care continuă și în februarie, din cauza bugetului propus de Guvernul Cîțu. O formă finală a bugetului este așteptată în această săptămână, urmând apoi să intre la dezbateri în Parlament.

Într-un mesaj transmis luni, Marcel Ciolacu susține că actualul guvern nu vrea să majoreze pensiile și salariile, promovând austeritatea în timp ce „prețurile la alimente și energie au explodat”.

Citește și Marcel Ciolacu anunță consultări cu sindicaliștii pe tema bugetului propus de PSD: Sunt bani pentru majorarea veniturilor românilor!

„Marți, 26 ianuarie 2021, la ora 11.00, președintele PSD Marcel Ciolacu va prezenta partenerilor sociali datele preliminare ale alternativei de buget național propusă de PSD. Alături de Marius Budăi, coordonator al Departamentului de Muncă și Dezvoltare Socială, președintele PSD propune liderilor celor mai importante organizații sindicale din țară o consultare legată de principiile acestui proiect bazat pe un fundament clar: propunem țării un Buget de Dezvoltare și contestăm austeritatea promovată de actuala guvernare!

Le vom arăta partenerilor noștri de ce echipa de specialiști care a lucrat la buget consideră că există resurse solide pentru investiții, pentru creșterea veniturilor angajaților, a pensiilor pentru cei vârstnici și pentru dublarea alocațiilor. Adică pentru respectarea legilor țării! Vom prelua, așa cum am făcut și anul trecut, toate ideile valoroase pe care partenerii noștri ni le transmit și vom adapta proiectul de buget după discuția de mâine.

Fiindcă și mâine sindicatele protestează în stradă împotriva austerității, cum fac din primele zile ale anului, îi vom invita la dialog – în direct de la proteste – pe toți liderii sindicali aflați în stradă. Proiectul nostru de buget este dovada că susținem aceleași principii și credem în aceleași valori”, a transmis PSD într-un comunicat de presă.

Întâlnirea dintre sindicate și PSD se va desfășura în sistem hibrid, atât cu prezența fizică, cât și online, iar la sfârșit vor susține declarații de presă șeful PSD și liderii sindicali, se mai precizează în același comunicat.

LISTA liderilor sindicali care participă la întâlnirea cu PSD de marți, 26 ianuarie 2021

- Dumitru Costin, președinte Blocul Național Sindical;
- Leonard Bărăscu, președinte CNSLR Frăția, președinte Federația SANITAS;
- Bogdan Hossu, președinte Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa;
- Simion Hăncescu, președinte Federația Sindicatelor Libere din Învățământ;
- Vasile Marica, președinte Sindicatul Național al Funcționarilor Publici Sed Lex;
- Anton Hadăr, președinte Federația Națională a Sindicatelor din Învățământul Universitar Alma Mater;
- Dragoș Frumosu, președinte Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară SINDALIMENTA;
- Rodrigo Maxim, președinte Federația Sindicatelor din Transporturile Feroviare din România;
- Vasile Lincu, președinte Sindicatul Național al Polițiștilor ProLex.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă