PSD-iștii au BLOCAT căderea guvernului. Două moțiuni împotriva lui Cîțu, ce șanse au să treacă

1 lună in urmă 31

Parlamentul României Parlamentul României

Un întreg lanț de întâmplări ciudate a început duminică seara. Ședința Birourilor Pemanente ale celor două camere ale Parlamentului, cea în care urma să se stabilească data citirii moțiunii de cenzură depusă de USRPLUS și AUR, n-a întrunit cvorumul necesar. Drept urmare, totul s-a amânat, inclusiv votul atât de așteptat de întreaga țară. FLorin Câțu a mai câștigat câteva zile. Ar trebui să le mulțumească de două ori celor de la PSD. Pe de o parte, Gabrielei Firea, lui Robert Cazanciuc, lui Alexandru Rafila și lui Daniel Suciu. De ce? Veți afla imediat ce făceau social democrații care l-au salvat pe Cîțu. A fost premeditată absența lor sau a fost pură coincidență? Ne întrebăm asta pentru că PSD, după ce a zis că votează moțiunea AUR-USRPLUS s-a razgândit. "Trădare, trădare dar să știm și noi!" Avem iată deja două moțiuni și chiar dacă numărul lor crește, paradoxal șansele premierului cresc și ele. Noile variante ale căderii guvernului, dar și realitatea din România, toate sunt analizate în această seară la "100% Tu decizi" de la Realitatea PLUS, cu reprezentanți ai tuturor partidelor implicate în scandalul momentului. Aflăm și ce dezastru ne așteaptă în iarna asta. ANRE a dat nucleara. Facturile se vor dubla la iarnă. Încălzirea va deveni un lux. Bine că avem guvern și stabilitate.

SÂMBĂTĂ, 04 SEPTEMBRIE 2021, 19:51

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: REALITATEA.NET

Deputatul partidului AUR, Antonio Andrușceac, susține că reacția PSD de a ține în stand by scena politică prin schimbarea apoziției legate de moțiunea de cenzură a celor de la USRPLUS și AUR "este așteptată".

"Ni se adusese la cunoștință că ei nu vor susține o moțiune decât după data de 25 septembrie. Atunci ne-am dat seama că nu ne putem baza pe ei (...). Cumva, ei voiau să spună "Voiam să vedem până pe 25 cum se așează apele în PNL, să vedem cum se așează PNDL-ul, avem și noi primari care fac scandal". E imoral să vii cu argumente că noi scriem mai frumos (...), astea sunt niște argumente puerile.

Noi am inițiat depune moțiunea pe 1 septembrie. Toți voiau să tergiverseze ca să își așeze apele în partidele lor. Noi am considerat că atunci când e vorba de situații atât de grave cum este cea în care ne aflăm din cauza actualei guvernări să semnăm alături de niște colegi care ni s-a părut că își recunosc greșelile o moțiune nu doar împotriva lui Cîțu, ci a guvernului din care fac parte este bine", a declarat deputatul AUR în cadrul emisiunii "100% Tu decizi" de la Realitatea PLUS.

Parlamentarul a arătat, de asemenea, că - potrivit legislației actuale - este o singură posibilitate pe sesiune de a semna o moțiune. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă