PSD: „Iohannis are obligația să iasă din letargia care-l caracterizează pentru a cere demisia premierului Cîțu”

1 lună in urmă 17

iohannis-cituiohannis-citu

Preşedintele Klaus Iohannis „are obligaţia să iasă din letargia care-l caracterizează pentru a cere demisia a premierului Cîţu”, iar apoi să convoace la consultări toate partidele parlamentare în vederea instalării unui guvern legitim, transmit social-democraţii.

PSD consideră că soluţia cea mai rapidă de încetare a crizei politice şi guvernamentale este ca preşedintele Klaus Iohannis să îşi exercite rolul constituţional de mediator şi să solicite demisia urgentă a primului ministru Florin Cîţu.

„O astfel de intervenţie din partea preşedintelui ar pune capăt imediat conflictului politic care afectează grav România”, potrivit unui comunicat de presă.

Social-democraţii afirmă că este inacceptabil ca „economia României să fie paralizată, iar cetăţenii să se afunde în sărăcie din cauza unei singure persoane, care se încăpăţânează să se agaţe de funcţia de şef al Guvernului”.

„Preşedintele Klaus Iohannis este direct răspunzător de eşecul <Guvernului Său>, întrucât a girat personal numirea lui Cîţu în funcţia de premier şi a agreat participarea USR-PLUS la guvernare, alături de PNL şi UDMR, într-o Coaliţie a Pierzătorilor în alegeri. Toate aceste partide sunt vinovate în egală măsură de catastrofa economică şi socială pe care o vedem în prezent în România. Prin urmare, preşedintele Iohannis are obligaţia să iasă din letargia care-l caracterizează pentru a cere demisia a premierului Cîţu, iar apoi să convoace la consultări toate partidele parlamentare în vederea instalării unui guvern legitim, în cel mai scurt timp”, conform unui comunicat de presă transmis, marţi, de PSD.

The post PSD: „Iohannis are obligația să iasă din letargia care-l caracterizează pentru a cere demisia premierului Cîțu” appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă