PSD îi cere lui Klaus Iohannis să pună capăt crizei politice prin „solicitarea demisiei premierului Cîțu”

1 lună in urmă 21

Partidul Social Democrat susține că soluția cea mai rapidă de încetare a crizei politice și guvernamentale este ca președintele Klaus Iohannis „să își exercite rolul constituțional de mediator” și „să solicite demisia urgentă a prim-ministrului Florin Cîțu”, a transmis partidul condus de Marcel Ciolacu într-un comunicat de presă, marți, 7 septembrie.

„Este inacceptabil ca economia României să fie paralizată, iar cetățenii să se afunde în sărăcie din cauza unei singure persoane, care se încăpățânează să se agațe de funcția de șef al Guvernului”, se arată în comunicatul PSD.

Social-democrații susțin că „președintele Klaus Iohannis este direct răspunzător de eșecul «Guvernului Său», întrucât a girat personal numirea lui Cîțu în funcția de premier și a agreat participarea USR-PLUS la guvernare, alături de PNL și UDMR”.

„Prin urmare, președintele Iohannis are obligația să iasă din letargia care-l caracterizează pentru a cere demisia a premierului Cîțu, iar apoi să convoace la consultări toate partidele parlamentare în vederea instalării unui guvern legitim, în cel mai scurt timp”, se mai arată în mesajul transmis de partidul de Opoziție.

Solicitarea PSD vine după ce în această dimineață, vicepremierul Dan Barna şi miniştrii USR-PLUS Ioana Mihăilă, Cătălin Drulă, Claudiu Năsui, Ciprian Teleman și Cristian Ghinea au mers la Guvern pentru a-şi depune demisiile anunţate aseară, atunci când Barna a spus că premierul Florin Cîțu „a dinamitat conștient și perfect responsabil această coaliție”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă