PSD îi cere explicații lui Klaus Iohannis în scandalul privind condamnarea lui Florin Cîțu în SUA

2 luni in urmă 23

PSD, despre condamnarea lui Florin Cîțu în SUA PSD, despre condamnarea lui Florin Cîțu în SUA

Social-democrații îi cer lui Klaus Iohannis să spună public dacă știa sau nu că Florin Cîțu, pe care l-a desemnat în funcția de premier, a fost condamnat în SUA. Dacă nu avea cunoștință despre acest lucru, președintele trebuie să anunțe pe cine trage la răspundere ”pentru această breşă majoră de securitate naţională”, mai spune PSD.

VINERI, 13 AUGUST 2021, 13:57

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

”PSD solicită preşedintelui Klaus Iohannis să confirme sau să infirme dacă a avut cunoştinţă de condamnarea penală a lui Florin Vasile Cîţu în momentul în care l-a desemnat pentru funcţia de prim-ministru al României. Această clarificare în faţa opiniei publice este absolut necesară, având în vedere că preşedintele Klaus Iohannis a girat personal desemnarea lui Florin Cîţu în funcţia de premier, în pofida faptului că partidul care l-a propus a pierdut alegerile de anul trecut”, menționează social-democrații într-un comunicat.

În cazul în care știa de condamnarea premierului, Șeful statului trebuie să explice opiniei publice ”de ce a încălcat principiul asumat personal de a nu desemna în funcţia de premier o persoană condamnată penal, indiferent de la cine vine propunerea”, mai spune PSD. 

”Dacă, dimpotrivă, nu a avut cunoştinţă de condamnarea penală a lui Cîţu în momentul desemnării, atunci este obligatoriu ca preşedintele să anunţe public pe cine va trage la răspundere pentru această breşă majoră de securitate naţională, care a permis ca o persoană cu o astfel de vulnerabilitate majoră să ajungă în fruntea Guvernului României. Referitor la propaganda susţinătorilor lui Cîţu care încearcă din răsputeri să insinueze că ar fi fost doar o simplă amendă de circulaţie, PSD subliniază că faptele pentru care a fost încarcerat Florin Cîţu sunt infracţiuni care sunt sancţionate penal inclusiv de legislaţia românească. Caracterul penal al sancţiunii decurge chiar din pedeapsa cu închisoarea pe care a primit-o actualul premier al României”, mai transmite sursa citată. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă