PSD: Demisia consilierului de stat din scandalul „Cîţugate”, o recunoaştere oficială a culpei

1 lună in urmă 31

Partidul Social Democrat a făcut vineri, 23 iulie, un apel către instituţiile abilitate să declanşeze o anchetă penală în Guvern, după ce consilierul de stat Mioara Costin, acuzată că a semnat documentul cu antetul Guvernului privind strategia de campanie a premierului Florin Cîțu pentru alegerile din PNL, a demisionat.

Partidul condus de Marcel Ciolacu susține că demisia consilierului de stat este „o recunoaștere oficială a culpei” și „un auto-denunţ prin care se confirmă autenticitatea documentului Cancelariei prim-ministrului”.

Totodată, „faptul că premierul nu a dispus imediat sancțiuni împotriva celor care i-au folosit numele și însemnele Guvernului arată că acesta a cunoscut conținutul acelui text și a aprobat transmiterea lui către liderii PNL”, mai susțin social-democrații.

PSD consideră că premierul Florin Cîțu „a comis infracțiuni deosebit de grave: a folosit resursele umane și financiare ale Guvernului în scopuri personale și a făcut uz de însemnele autorității instituției pe care o conduce pentru a-și crea un avantaj în competiția din interiorul partidului”, se mai arată în comunicatul partidului condus de Marcel Ciolacu.

În aceste condiții, PSD a cerut declanşarea unei anchete penale în Guvern de către instituțiile responsabile.

PSD face un nou apel către instituțiile abilitate să declanșeze o anchetă penală în cazul „Cîțugate”, după ce culpa a fost admisă public de către cei implicați, prin revocarea din funcție a autorului punctajului politic redactat sub antetul Cancelariei Prim-Ministrului.

Comunicat PSD:

Consiliera lui Cîțu a demisionat după scandalul iscat de documentul cu antetul Guvernului

Mioara Costin, consiliera acuzată că a semnat documentul cu antetul Guvernului privind strategia de campanie a premierului Florin Cîțu pentru alegerile din PNL, a demisionat din funcție joi, 22 iulie, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial.

Mioara Costin, fostă jurnalistă la Realitatea Plus, ocupa funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului din aprilie.

Demisia ei a venit la patru zile după ce în presă a apărut un document cu antetul Guvernului care prezenta strategia de comunicare pe care ar trebui să o aibă susținătorii candidaturii lui Florin Cîțu la șefia PNL.

În același document se cereau „ponturi” privind tabăra lui Orban, ca să apară ulterior în presă. „Vă rog să ne dați ponturi, mie și colegei mele, Dana Păcurar, informații pe care le aveți despre tabăra Orban, pentru a le da în presă” era mesajul din documentul apărut duminică, 18 iulie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă