PSD acuză: „34 de miliarde de lei scoate noua putere, în 2021, din buzunarele populaţiei şi favorizează multinaţionale apropiate de PNL”

1 lună in urmă 26

PSD acuză Guvernul Cîţu că scoate 34 de miliarde lei în acest an din buzunarele populaţiei, prin decizii care opresc creşterile de venituri prevăzute de lege. „Defalcat, Dreapta ia 20 de miliarde lei de la bugetari şi de la pensionarii militari, plus 10,4 miliarde lei de la pensionarii civili şi 3,5 miliarde lei de la copii”, a scris PSD pe Facebook

„34 de miliarde de lei scoate noua putere, în 2021, din buzunarele populaţiei, prin decizii ce stopează creşteri de venituri prevăzute de lege! În  Guvernarea Anti-Populaţie, veniturile românilor scad doar ca să crească profiturile clientelei de partid!

Defalcat, Dreapta ia 20 de miliarde lei de la bugetari şi de la pensionarii militari, plus 10,4 miliarde lei de la pensionarii civili şi 3,5 miliarde lei de la copii! Guvernul fură efectiv de la fiecare vârstnic 175 lei pe lună, spune ca nu sunt bani pentru alocaţiile copiilor, dar găseşte încă un miliard de lei pentru asigurarea profitului a trei companii străine! Este vorba de mutinaţionale apropiate de PNL, finanţate şi în 2020, prin aceeaşi schemă de garantare a creditului comercial de către stat.

Marcel Ciolacu (PSD): „Cîţu şi-a dat arama pe faţă! A dat oficial startul austerităţii!”
În schimb, altă decizie perversă a Guvernului Cîţu, luată în prag de Revelion, loveşte puternic în familiile tinere, cu copii şi în sectorul construcţiilor! Creşterea plafonului pentru TVA de 5% de la 95.000 la 140.000 de euro se amână cu un an, iar mii de familii pierd, astfel, banii plătiţi deja prin contract, pentru avans!

Asta e viziunea Dreptei pentru a scoate România din criză: să sufere milioane de oameni ca să se îmbogăţească firmele străine prietene cu Cîţu, Barna sau Cioloş!”, arată o postare marţi pe pagina de Facebook a PSD.

PSD acuză şi strategia legată de autorstrăzi: „Cu USR la guvernare, aflăm că autostrăzile vor apărea după 2024! Din Opoziție, useriștii criticau la foc automat ritmul lent din construcția de autostrăzi dând iluzia că, dacă ar administra ei situația, totul s-ar petrece cu viteza luminii!
Azi, cu USR la comanda ministerului Transporturilor, șefa Companiei de Autostrăzi ne anunță sec că abia peste trei ani ar putea începe execuția autostrăzii Comarnic-Brașov! Despre terminarea lucrării, evident, nu poate spune nimic, iar ministrul Drulă tace solemn.
E mult mai simplu să te dai mare în Opoziție, râzând să vezi statul blocat atât în licitații publice, cât și în a proteja popândăii, urșii, liliecii sau gândacul-croitor!
Azi, mărețul profesionist Drulă se dovedește că era Sculă pe Basculă doar din vorbe. În fapte, USR a pus la Transporturi o simplă Pendulă, capabilă să ne spună ora exactă la autostrăzi doar din 4 în 4 ani!”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă