PSD a votat pentru formula de premier prin rotație cu PNL. Social-democrații îl propun pe Florin Ciolacu

1 săptămână in urmă 18

Consiliul Național al PSD a adoptat, miercuri, propunerea ca PSD și PNL să dețină funcția de premier prin rotație, formulă acceptată marți seara și de liberali. Liderul PSD, Florin Ciolacu, este propunerea cu care social-democrații vor merge la Cotroceni, scrie G4Media.

Conducerea PSD a votat, miercuri, în unanimitate, varianta de premier rotativ și propunerea ca Marcel Ciolacu să fie propunerea de premier din partea PSD, scrie G4Media, care citează surse politice.

Înainte de începerea ședinței Consiliului Național, Florin Ciolacu a declarat presei că PSD trebuie să fie primul partid care deține funcția de prim-ministru. „Din moment ce PSD a câștigat alegerile e normal să solicităm ca prima rotație să fie la PSD. Vom găsi o cale să nu iasă nimeni păcălit”, a transmis șeful social-democraților.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă că mandatul de negociere adoptat de conducerea partidului este premier în cadrul sistemului rotativ, dar cu prima nominalizare făcută de liberali.

Eu am spus foarte clar premier PNL, vom vedea care o să fie premierul PNL, dar nu s-a supus niciun nume aseară. În Bex-ul de aseară s-a decis ca PNL să fie de acord cu un sistem rotativ cu primul premier de la PNL.

Florin Cîțu:

Liderii PSD și PNL au programat miercuri o nouă sesiune de negocieri. De asemenea, președintele Klaus Iohannis a anunțat că va face o declarație la ora 18:00.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă