PSD a impus din nou în ​Comisiile de buget finanțe creşterea pensiilor cu 40% / Rectificarea bugetară intră la vot final săpătămână viitoare

2 months ago 6

La propunerea PSD, parlamentarii din Comisiile de buget au abrogat, miercuri, articolul din rectificarea bugetară potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%. Astfel, rămâne în vigoare în legea sistemului public de pensii articolul care prevede majorarea acestuia cu 40%. Raportul comsiilor de buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pe rectificarea bugetara a fost aprobat cu 20 de voturi "pentru" şi unul "împotrivă". Acesta urmeaza sa fie dezbatut in plen.

De precizat este ca toate amendamentele adoptate in comisii au fost propuse de PSD. La dezbaterile din comisii nu au participat parlamentarii PNL.

Astfel, in sedinta comisiilor de buget finante reunite, PSD a eliminat articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14% a fost abrogat. Astfel s-a decis "menţinerea valorii punctului de pensie, aşa cum este prevăzut în lege, la valoarea 1.775 lei, în scopul păstrării calendarului privind majorarea punctului de pensie până la intrarea în vigoare în integralitate a legii referitoare la sistemul public de pensii".

Un alt amendament depus de PSD prevede majorarea sumellor repartizate UAT-urilor cu 1 miliard de lei, iar pentru municipiile reşedinţă de judeţ se alocă suplimentar 500 de milioane de lei, care urmează să fie repartizaţi în mod egal, indiferent de culoarea politică a administraţiei locale.

Totodata, parlamentarii au alocat o sumă suplimentară de 67 milioane de lei pentru Ministerul Agriculturii , bani destinati finanţării Programului de realizare a sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor.

Read Entire Article
Powered By Seo Tools