PSD a anunțat structura Guvernului Ciucă: PSD va avea 9 ministere şi Secretarul general al Guvernului, iar PNL va avea 8 portofolii

5 zile in urmă 17


PSD a mers, luni,  la Cotroceni cu un program de guvernare comun, cu PNL şi UDMR, şi cu o structură a Guvernului comună, a anunţat, luni, după şedinţa conducerii PSD, purtătorul de cuvânt al partidului, Radu Oprea. Acesta a spus că PSD va avea 9 ministere în urma negocierilor.


„Este o criză politică care trebuie să înceteze, a mai spus Oprea, afirmând că au apărut date privind necesitatea unei rectificări bugetare urgente, pentru ca salariile şi pensiile să fie plătite la timp”, a spus Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, într-o conferință de presă, după ședința care a avut loc înainte de consultările de la Cotroceni.


Acesta a mai spus că PSD a dat un vot şi pentru structura Guvernului. Astfel, potrivit lui Oprea, noul Executiv va cuprinde 9 ministere PSD şi o funcţie de ministru pentru Secretarul General al Guvernului.


Cum va arăta viitorul Guvern


PSD:


ministerul Finanțelor ministerul Apărării Naționale ministerul Economiei ministerul Transporturilor ministerul Agriculturii ministerul Sănătății ministerul Muncii ministerul Culturii ministerul Tineretului ministerul Familiei

PNL:


ministerul Justiției ministerul Afacerilor de Interne ministerul Afacerilor Externe ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene ministerul Energiei ministerul Educației ministerul Cercetării ministerul pentru IMM-uri

UDMR:


ministerul Dezvoltării ministerul Sportului ministerul Mediului

Ministerele din viitorul Guvern au fost împărțite încă de sâmbătă, după cum au declarat atunci surse politice pentru ziarul libertatea.


Noul guvern va avea 20 de ministere, față de 18 acum, iar funcția de secretar general va fi asimilată celei de ministru.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă