Protestul sindicalistilor de la metrou a fost suspendat. Circulatia se reia de sambata

1 lună in urmă 4

Protestul sindicalistilor de la metrou a fost suspendat vineri, 26 martie, in jurul orei 18.30. Circulatia se reia de sambata, 27 martie, anunta unul dintre liderii de sindicat.

Principalele declaratii ale sindicalistilor USLM:
-Vom elibera calea de rulare. Nu cred ca se va relua circulatia trenurilor in seara aceasta.
-In sfarsit, domnul Drula a recunoscut ca trebuie sa negocieze cu USLM.
-Saptamana viitoare ne vom vedea zi de zi pentru a discuta problemele: angajarile, lipsa fondurilor si a personalului.
-Prima greseala pe care a facut-o guvernul Citu a fost ca a facut o legea care blocheaza bugetul
-Am cerut sa nu ni se micsoreze salariile.
-Actiunea nu are nicio legatura cu spatiile comerciale - contractul se afla pe rolul instantei, la Tribunalul Bucuresti.
-Protestul este 100% legal.

Circulatia trenurilor de metrou a fost blocata vineri dimineata de un protest spontan al unor reprezentanti ai sindicatului USLM in statia Piata Unirii, acestia coborand in tunel, pe calea de rulare, si impiedicand pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri.

Discutiile dintre autoritati si reprezentantii sindicalistilor de la metrou au fost finalizate in jurul orei 18.

Plangere penala la DNA

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a anuntat vineri dupa-amiaza, 26 martie, ca a facut plangere penala la DNA, iar printre cele sesizate se numara zadarnicirea combaterii bolilorm abuz in serviciu si trafic de influenta.

Drula a afirmat ca Ion Radoi, liderul sindicatului de la metrou pe care l-a numit "liderul de cartel" a initiat acest protest la metrou deoarece pentru el nu conteaza bucurestenii, ci banii pe care ii controleaza. "Radoi, s-a terminat! Ceea ce ai facut zeci de ani nu mai merge!", i-a transmis ministrul Transporturilor.

Acesta a adaugat ca este o minciuna faptul ca ar fi fost salariati ai Metrorex concediati si ca este vorba doar de 10 angajati care au iesit la pensie. Niciun salariu nu a fost redus la Metrorex in acest moment, a adaugat ministrul.

Miza conflictului

Adevarata miza in conflictul dintre sindicalisti si Ministerul Transporturilor este legata de interesele economice care graviteaza in jurul spatiilor comerciale plasate in galeriile de metrou si administrate de societatea sindicalistilor de la USLM.

Compania Metrorex, aflata in subordinea Ministerului Transportului, a somat, in data de 25 martie, societatea sindicalistilor sa elibereze spatiile comerciale din subteranul metroului bucurestean, pana la data de 2 aprilie. Motivul: aceste spatii ingreuneaza accesul calatorilor, precum si o posibila interventie in cazul unor situatii de urgenta.

Sindicalistii USLM au dat un comunicat in care precizeaza ca spatiile comerciale sunt proprietatea lor doar in proportie de 80%. Ba mai mult, exista un proces in instanta privind aceste spatii si solicita un termen de asteptare pana cand problema se va lamuri in justitie.

Citeste si:

Cine este Ion Radoi, seful sindicatului care a creat haos in Bucuresti dupa o greva spontana la metrouA murit Cornelia Catanga. Era internata in spital, cu COVID-19Haos in localitatile aflate in scenariu rosu dupa ce Citu a anuntat ca se amana noile restrictii. Primar: "Nici nu stiu cum sa procedez"DOCUMENTE Acestea sunt modelele de adeverinta si declaratie necesare dupa intrarea in vigoare a noilor masuri anti-pandemieCine i-a luat locul Anei Maria Brinza in patul conjugal, cand a fost plecata in Kazahstan
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă