Protestul la metrou a fost suspendat, circulația trenurilor se reia însă de mâine. Sindicalist, la finalul discuțiilor: „Imediat vom elibera metroul”

1 lună in urmă 1


Prefectura Capitalei a anunțat, într-un comunicat, că protestul spontan de la metrou a fost suspendat, după discuțiile cu sindicaliștii. Circulația se va relua de sâmbătă dimineață. Prefectul Capitalei a explicat, la finalul discuțiilor, că nu este tehnic posibil ca circulația să se reia acum.


Un reprezentant al sindicatului a anunțat, într-o declarație de presă transmisă de televiziuni, că renunță la protest încă din această seară.


„Imediat vom elibera metroul. În sfârșit domnul Drulă au recunoscut că sindicatul este cel cu care trebuie să discute”, a spus sindicalistul la ieșirea de la negocieri.


El a afirmat că sindicaliștii cer să nu fie scăzute salariile și să fie făcute angajări. „Nu are nici o legătură protestul spontan cu somația de eliberare a spațiilor comerciale”, a mai spus reprezentantul sindicatului.


Am obținut ca săptămâna viitoare să ne vedem zi de zi referitor la deficitul de personal, pentru că tot scandalul a pornit de la disponibilizări. Deficitul a ajuns la 1.200 de persoane, înseamnă 25% din personal. Ajunsesem în poziția să ne fie frică să ne mai facem treaba, să ne ducem la pușcărie sau să murim.

Reprezentant Sindicatul Liber din Metrou:

La discuțiile cu prefectul Capitalei au participat reprezentanții Sindicatului Liber Metrou – USLM din METROREX S.A. și ai Confederației Națională a Sindicatelor Libere din România- Frăția - CNSLR Frăția , conducerea METROREX S.A. și reprezentanții lucrătorilor din subteran.


Protestul spontan la metrou, care a început încă de vineri dimineață a afectat traficul din Capitală. Peste 250.000 de călători din Capitală au rămas fără transport, după ce sindicaliştii din Metrorex au decis să intre în grevă.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă