Protestul la metrou a fost suspendat, circulația se reia de sâmbătă. Sindicalist, la finalul discuțiilor: „Nu are rost să pornim pentru jumătate de oră trenurile”

1 lună in urmă 6


Prefectura Capitalei a anunțat, într-un comunicat remis vineri seară, că protestul spontan de la metrou a fost suspendat după discuțiile cu sindicaliștii. Circulația se va relua de sâmbătă dimineață, iar un sindicalist a declarat, la finalul discuțiilor, că nu are niciun rost ca trenurile să fie pornite de azi (vineri, la ora 18.30 - n.r.) pentru o jumătate de oră.


Un reprezentant al sindicatului a anunțat, într-o declarație de presă transmisă de televiziuni, că renunță la protest încă din această seară.


„Vom anunța salariații de ceea ce am obținut și imediat vom elibera metroul”, a spus sindicalistul la ieșirea de la negocieri.


Apoi a continuat: „Privind revendicările, în primul rând, domnul Drulă și trimișii dânsului au recunoscut că cel cu care trebuie să negocieze este USLM. Am obținut ca săptămâna viitoare să ne vedem zi de zi pentru a rezolva problemele. Contractul de asociere dintre firma sindicatului și Metrorex se află pe rolul instanței, la tribunal, și noi așteptăm, avem încredere în instanță”.


El a afirmat că sindicaliștii cer să nu fie scăzute salariile și să fie făcute angajări. „Nu are nici o legătură protestul spontan cu somația de eliberare a spațiilor comerciale”, a mai spus reprezentantul sindicatului.


Deficitul a ajuns numai săptămâna aceasta la 1.200 de oameni, asta înseamnă un deficit de 25%. Eram în poziţia în care să ne fie frică să ne mai facem treaba din lipsa fondurilor sau a personalului şi să nu ajungem, Doamne fereşte, la puşcărie sau să suferim vreun accident.

Reprezentant Sindicatul Liber din Metrou:

Totodată, directorul Metrorex, Ştefan Paraschiv, a subliniat că nu va fi începută nicio acţiune administrativă la adresa protestatarilor de la metrou.


La discuțiile cu prefectul Capitalei de astăzi, 26 martie, au participat reprezentanții Sindicatului Liber Metrou – USLM din Metrorex și ai Confederației Naționale a Sindicatelor Libere din România - Frăția (CNSLR Frăția), conducerea Metrorex și reprezentanții lucrătorilor din subteran.


Protestul spontan la metrou, care a început în această dimineață, a afectat traficul din București. Peste 250.000 de călători din Capitală au rămas fără transport, după ce sindicaliştii din Metrorex au decis să intre în grevă.


Protestul a avut loc după ce, ieri, Metrorex a anunţat că a notificat firma care administrează spaţiile comerciale din incinta staţiilor de metrou că până pe 2 aprilie aceste spaţii trebuie eliberate.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă