Protestele anti-vaccin din Italia, învinuite pentru răspândirea rapidă a infecției în nordul țării

3 săptămâni in urmă 14

Proteste anti-vaccin în Italia / Sursa foto: Profi Media Proteste anti-vaccin în Italia / Sursa foto: Profi Media

Protestele anti-vaccin din Italia sunt învinuite pentru răspândirea rapidă a infecției în nordul țării. Orașul Trieste a devenit recent un focar de COVID-19, pe care oficialii locali l-au legat de protestele împotriva vaccinului.

JOI, 04 NOIEMBRIE 2021, 18:47

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

La mijlocul lunii octombrie, protestele împotriva Green Pass au izbucnit la Trieste, după ce au fost introduse noi reguli care impun certificatele verzi pentru muncitori, potrivit Reuters.

Conform noilor reguli în vigoare până la sfârșitul anului, muncitorii se confruntă cu posibilitatea de a fi suspendați fără plată și de a plăti o amendă de 1.500 de euro.

Având în vedere recenta creștere a cazurilor de coronavirus, oficialii de poliție din Trieste au interzis protestele în piața orașului până la sfârșitul anului.

Publicația The Times a remarcat că recentele proteste de la Trieste au exacerbat un sentiment preexistent de separare pe care italienii îl au de orașul care este situat aproape de granița cu Slovenia. După cel de-al Doilea Război Mondial, orașul a fost controlat de SUA și Marea Britanie, care au decis să predea Triestul Italiei în 1954, pentru a-l împiedica să treacă în Iugoslavia Comunistă.

Unii localnici au teoretizat că proximitatea Triestei de Slovenia s-a aflat în spatele creșterii recente a cazurilor de COVID-19.

Cu toate acestea, cel mai înalt oficial al poliției din Trieste, Valerio Valenti, a declarat în această săptămână că focarul a fost „strict corelat” cu protestele anti-vaccin.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă