Secretarul american al Transporturilor, Elaine Chao, şi-a anunţat joi demisia, invocând „îngrijorarea” faţă de violenţele de la Capitoliu de miercuri de către susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, relatează AFP.

Aceasta a anunțat că va demisiona , oficial , luni, după ce s-a sfătuit cu soțul său, Mitch McConnell.

„Ţara noastră a trăit un eveniment traumatizant, total evitabil (...) care m-a tulburat atât de mult încât nu pot să îl ignor”, a afirmat, potrivit unui comunicat de presă, soţia liderului senatorilor republicani Mitch McConnell.

Demisia a fost salutată de aleşii democraţi, care cer îndepărtarea de la putere a preşedintelui în exerciţiu Donald Trump după violenţe comise de susţinători ai acestuia.

Patru persoane au decedat şi 52 au fost arestate după ce sute de susţinători ai lui Donald Trump au luat cu asalt, miercuri, Capitoliul din Washington într-o tentativă de a opri procedura de validare a victoriei democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, confruntându-se cu poliţia pe holurile Congresului american.

Citește și Stare de URGENȚĂ pentru 15 zile la Washington, după ce Capitoliul a fost INVADAT de susținători ai lui Trump: 4 morți. Congresul a certificat victoria lui Joe Biden