Proteste la sediile PNL şi USR. Oamenii sunt nemulţumiţi de actuala guvernare

1 lună in urmă 14

Proteste la sediile PNL şi USR. Zeci de persoane s-au strâns, marţi, în faţa partidelor aflate la putere. Oamenii cer  un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, taxare justă şi aplicarea legislaţiei corect pentru toată lumea.

Proteste la sediile PNL şi USR. Oamenii vor salarii mai mari

Nemulțumirea principală este legată de valoarea salariului minim brut pe țară stabilită de Executiv. Sindicaliștii se plâng că Guvernul crește salariul minim cu 41 de lei net și a decis plafonarea veniturilor bugetarilor la nivelul de anul trecut.

Astfel de manifestaţii vor avea loc pe tot parcursul săptămânii în București.

În perioada următoare urmează sediile unor ministere, cum ar fi Ministerul Muncii, Finanțelor sau Internelor.

O delegaţie a protestatarilor urmează să fie primită la ora 11:15 în sediul USR.

Citeşte şi Protest pe schiuri pentru eliminarea pensiilor speciale. Mesajul inedit al manifestanţilor pentru Guvernul Cîţu şi Parlament VIDEO

Reamintim că luni, 18 ianuarie, sindicalişti din învățământ, sănătate, dar și poliție au protestat în fața Palatului Cotroceni față de măsurile de austeritate. Angajaţii sunt nemulțumiţi de înghețarea salariilor în sectorul bugetar și amânarea acordării unor sporuri și beneficii, dar și de majorarea salariului minim cu un procent mult mai mic față de cel solicitat de sindicate.

„Suntem la Administraţia Prezidenţială să cerem ca preşedintele să aplice prerogativele constituţionale, de mediere a unui conflict social dintre sindicate şi Guvern şi Parlament. Sigur că se putea mări salariul minim cu mai mult de 41 de lei, pentru că salariul minim înseamnă venituri suplimentare la bugetul de stat. Ne deranjează minciuna cu care suntem confruntaţi, pentru că în campania electorală toate partidele care fac acum coaliţia de guvernare au promis un lucru şi constatăm că în programul de guvernare au fost uitate toate promisiunile şi eliminate din structura respectivă. Ori că vorbim de salariul minim, ori de cadrul legislativ fiscal legat de forţa de muncă”, a declarat Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă