Proteste în Franța față de certificatul de vaccinare. Confruntări între protestatari şi forţele de ordine la Paris

2 săptămâni in urmă 22

Sambata, 08 Ianuarie 2022, ora 18:56

91 citiri

Proteste în Franța față de certificatul de vaccinare. Confruntări între protestatari şi forţele de ordine la Paris

Mii de persoane protestează în Franţa, sâmbătă, contra politicii sanitare a guvernului. Cea mai mare manifestaţie este aşteptată la Paris, sub egida fostului FN Florian Philippot.

Incidente au avut loc între manifestanţi şi forţele de ordine la Paris. Gaze lacrimogene au fost folosite, scrie Le Parisien.

La Toulouse, situaţia este tensionată, potrivit aceluiaşi ziar. Manifestanţii scandează împotriva politicii sanitare a guvernului şi pe străzile din oraş sunt revolte între unii manifestanţi şi forţele de ordine.

Aproape 2.000 de manifestanţi la Marsilia. Ei s-au adunat în Vieux-Port, înainte de a porni spre oraş, potrivit France Bleu Provence.

La Montpellier, protestatarii s-au adunat în faţa Prefecturii şi au încercat să urce pe porţile clădirii, relatează France Bleu Hérault. Forţele de securitate au evacuat piaţa cu gaze lacrimogene.

Protestele au izbucnit în contextul declaraţiilor preşedintelui Emmanuel Macron, care i-a catalogat drept „iresponsabili” pe cei care nu se vaccinează. În opinia sa, aceştia sunt nişte „cetăţeni” pe care s-a angajat să-i „calce pe nervi până la capăt” prin strategia sa anticovid.

Citeste si:

Franța. Persoanele care fac COVID, dar sunt vaccinate cu schema completă, stau doar șapte zile în carantină. Ce se întâmplă după un test negativ

Regulile de izolare a persoanelor pozitive la COVID-19 şi a contactelor acestora vor fi relaxate cu începere de luni în Franţa pentru cei cu o schemă completă de vaccinare cu scopul de a...

Franța anunță vaccinarea copiilor cu vârste de 5 până la 11 ani. Obiectivul este evitarea propagării coronavirusului

Vaccinarea copiilor cu vârste de 5 până la 11 ani va începe în Franţa miercuri, dacă totul va decurge bine, a anunţat ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, potrivit AFP....

DigiSport.ro

Digi24.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă