PROTESTE în Europa, de Crăciun, din cauza certificatului Covid

3 săptămâni in urmă 15

Proteste de Crăciun Proteste de Crăciun

Belgienii au protestat în stradă, după ce guvernul a introdus noi restricții anti-COVID. Printre acestea se numără închiderea cinematografelor, teatrelor, sălilor de concerte și a stadioanelor. Unii operatori economici au amenințat chiar că nu se vor supune noilor reguli. Și în Germania au fost proteste, oamenii sunt furioși din cauza măsurilor restrictive. 

LUNI, 27 DECEMBRIE 2021, 11:06

SURSĂ: Realitatea Plus AUTOR: REALITATEA.NET

Măsurile suplimentare vin în contextul în care țara încearcă să evite un nou val de infectări, care ar putea fi provocat de varianta Omicron.

Noile restricții au atras nemulțumirea oamenilor, care au ieșit în număr mare în stradă pentru a cere Guvernului să nu închidă sectorul cultural.

Unele cinematografe și teatre au anunțat deja că nu se vor supune autorităților, în timp ce mai multe asociații pregătesc deja acțiuni în justiție împotriva restricțiilor.

Și în Germania au fost proteste. Țara vrea să limiteze interacțiunea, chiar și între persoanele vaccinate. Astfel, petrecerile de Anul Nou se vor ține cu maximum 10 invitați.

Între timp, mai multe țări din Europa au înregistrat un număr fără precedent de infectări din cauza noii tulpini Omicron.

Franța a avut peste 100.000 de noi cazuri, un record de la izbucnirea pandemiei.

Și Italia este din nou într-o situație îngrijorătoare. Pentru trei zile consecutiv a înregistrat un număr uriaș de infectări.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă