Proteste în Capitală faţă de restricţii şi portul măştii de protecţie. Avertismentul Jandarmeriei

1 lună in urmă 2

Sâmbătă se aşteaptă patru proteste în București. Primul ar urma să fie organizat în Piaţa Universităţii – zona Fântâni, între orele 15,00 – 18,00. Al doilea este anunţat pentru intervalul 18.30 – 22.00 în alveola Parcului Izvor.

Un alt protest este anunţat pentru în Piaţa Victoriei, între orele 14,00 – 17,30, iar de aici spuneau organizatorii, ar vrea să plece spre Palatul Cotroceni. Aici ar urma să protesteze în zona statuii Leu (intersecţia bd. Iuliu Maniu cu bd. Geniului), între orele 19,00 – 21,00.

Citeşte şi: Protest cu tigăi şi oale în faţa Prefecturii din Timişoara. Reprezentanţi ai HoReCa cer să nu fie prelungită carantina în Timişoara

Direcţia Generală de jandarmi a Municipiului Bucureşti a transmis că „în situația în care participați la astfel de manifestații desfășurate în spațiul public, pentru siguranța și sănătatea dumneavoastră, vă recomandăm ca din motive de sănătate publică, păstrați distanța fizică față de celelalte persoane și purtați în mod corespunzător masca sanitară de protecție”.

„Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a adunărilor publice, trebuie să manifestați pașnic și civilizat, să vă delimitați de persoane care tulbură ordinea publică sau incită la violență și să semnalați jandarmilor prezența în zonă a unor astfel de persoane.
Reamintim că, pe timpul stării de alertă, conform legii, numărul participanților la mitinguri sau demonstrații trebuie să fie de maximum 100 de persoane.

Organizatorii acestor adunări publice au obligațiile legale de a respecta locul și intervalul orar de desfășurare a activităților, precum și celelalte norme de protecție sanitară colectivă, în contextul epidemiologic actual”, a transmis Jandarmeria.

Citeşte şi: Protestele continuă în Piaţa Victoriei. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de austeritatea impusă de Guvernul Cîţu

Tot mai multe municipii intră în scenariul roşu. Rata infectărilor a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori

Tot mai multe municipii intră în scenariul roşu din cauza numărului mare de infectări COVID-19 din ultimele 14 zile. Ultima reşedinţă de judeţ care impune restricţii este Oradea, unde incidenţa COVID-19 calculată de DSP pentru ultimele două săptămâni, a ajuns la 3.36 cazuri la mia de locuitori. Măsura a intrat în vigoare de sâmbătă, la ora 00.

Şi Municipiul Iaşi a intrat în SCENARIUL ROŞU, după ce rata de infectare a ajuns la 3,12 cazuri la mia de locuitori.

Municipiul Iaşi şi comuna Tomeşti se alătură celorlalte localităţi din judeţ care sunt deja în Scenariul Roşu ( Miroslava, Roșcani și Valea Lupului).  Regimul roșu presupune închiderea tuturor spațiilor publice (săli de spectacole, cafenele, restaurante etc.), care până acum funcționau la o treime din capacitatea locurilor.

Şituaţie gravă este şi în Ilfov, unde rata de infectate este de peste 6. 10 localităţi sunt deja în carantină.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă