Proteste în București și mai multe orașe din țară față de noile restricții impuse de autorități

2 săptămâni in urmă 1


Sute de oameni au ieşit în stradă, în această noapte, în ciuda noilor restricţii impuse de Guvern, pentru a protesta faţă de măsurile anti-Covid, relatează Mediafax. Manifestații au avut loc în București, Constanța, Brăila și Galați, după ce noile restricții au intrat în vigoare.


În Bucureşti, în piaţa Universităţii, câteva zeci de oameni s-au adunat să protesteze faţă de restricţiile impuse de autorităţi. Ulterior, ei au plecat în marș către Guvern.Participanţii la protestul spontan nu au purtat măşti şi au scandat lozinci anti-guvernamentale şi împotriva restricţiilor.


Printre participanți s-a numărat și senatoarea Diana Șoșoacă, care a transmis live pe Facebook.Manifestația a avut loc în prima zi cu noi restricții. De duminică, în zilele de weekend, circulația este restricționată de la ora 20.00, iar magazinele și terasele se închid de la ora 18.00, în localitățile în care rata de infectare a depășit pragul de 4. În localitățile în care rata de infectare a depășit 7,5 la mia de locuitori, aceste măsuri sunt aplicate și în timpul săptămânii.


Zeci de oameni au protestat în București, în timpul nopții, față de noile restricții | Inquam Photos / Octav Ganea

Protest spontan și la Galați


În Galați, sute de oameni au luat parte la manifestație și au mărșăluit pe străzile orașului, strigând „Libertate” și „Jos masca”.


Protestul s-a încheiat în jurul orei 1.30. ”Până la acest moment nu au fost aplicate sancțiuni. Acestea vor fi aplicate ulterior, după identificarea participanților”, a declarat locotenentul Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galați.


O manifestație similară a avut loc, duminică, dar în timpul zilei, și în orașul vecin, Brăila. Acolo, zeci de oameni au ieșit în stradă pentru a treia zi la rând.


Potrivit presei locale, protestului de duminică seară i s-au alăturat şi mai mulţi parlamentari AUR.


Sute de oameni, în stradă la Constanța


De asemenea, un protest a avut loc, duminică, și în Constanța. Sute de oameni s-au adunat în fața prefecturii, iar apoi au plecat în marș prin oraș.


Oamenii au strigat „Jos masca”, „Libertate, libertate”, „Hoţii, hoţii”, „Deschideţi HORECA”, “Vrem dreptate”, “Jos Guvernul”, “Jos criminalii”, “Şoşoacă să vină ca să ne susţină”, “Constanţa trezeşte-te”.De asemenea, ei au mai cântat imnul naţional “Deşteaptă-te române". Unii dintre cei prezenţi purtau măşti, alţii le purtau sub bărbie şi câţiva nu aveau deloc.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă