Proteste în Brooklyn, după ce poliția a împușcat mortal un bărbat de culoare

3 săptămâni in urmă 12


Confruntări între forțele de ordine și protestatari, în Brooklyn Center, statul Minnesota, după ce un polițist l-a împușcat mortal pe Daunte Wright, 20 de ani, un bărbat de culoare, oprit la filtru în orașul aflat la nord de Minneapolis, informează BBC. Ofițerii au folosit gaze lacrimogene pentru a îndepărta manifestanții.


Departamentul de Poliție din Brooklyn a confirmat că un ofițer a împușcat un bărbat pentru o încălcare a restricțiilor de trafic.


Poliția l-a oprit pe Daunte Wright și a încercat să-l aresteze în virtutea unui mandat emis anterior.


Bărbatul de culoare a fugit cu mașina, moment în care polițistul a tras. Șoferul a mai condus câteva sute de metri, a intrat în coliziune cu un autoturism staționat și a murit. Pasagerul de pe locul din dreapta a scăpat cu răni ușoare.


Tensiunile din Minneapolis sunt oricum mari, deoarece în aceste zile se desfășoară loc procesul fostului ofițer Derek Chauvin, acuzat de uciderea afro-americanului George Floyd. Incidentul tragic a aprins fitilul.


Iar sute de protestatari care scandau numele lui Daunte Wright s-au angajat într-o confruntare cu ofițerii în fața sediului poliției din Brooklyn Center, la doar câțiva kilometri nord de Minneapolis.


<blockquote
class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Protesters say
they’re headed to the Brooklyn Center Police Department as they chant
the victim’s name, Daunte Wright <a
href="https://t.co/pwEt0yFDrp">pic.twitter.com/pwEt0yFDrp</a></p>&mdash;
David Schuman (@david_schuman) <a
href="https://twitter.com/david_schuman/status/1381428704346308609?ref_src=twsrc%5Etfw">April
12, 2021</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js"
charset="utf-8"></script>


Două vehicule ale poliției au fost atacate cu pietre. Ulterior, polițiștii au cerut protestatarilor să se disperseze, filmările arătând că au folosit gaze lacrimogene.


Pentru a liniști spiritele, membri din Garda Națională din Minnesota, desfășurați pentru procesul lui Derek Chauvin, au fost trimiși la Brooklyn.


Primarul din Brooklyn Center, Mike Eliott, a cerut oamenilor să protesteze pașnic, iar guvernatorul Walz a spus: „Statul nostru deplânge o altă viață a unui bărbat de culoare luată de forțele de ordine”.


<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">The officer shooting in Brooklyn Center today is tragic. We are asking the protesters to continue to be peaceful and that peaceful protesters are not dealt with with force.</p>— Mayor Mike Elliott (@mayor_elliott) <a href="https://twitter.com/mayor_elliott/status/1381412268139704326?ref_src=twsrc%5Etfw">April 12, 2021</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>Foto: Profimedia


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă