Proteste de amploare la Ministerul Economiei! O mie de oameni riscă să rămână fără locuri de muncă. George Simion, mesaj tranșant pentru Claudiu Năsui

1 lună in urmă 2

O mie de oameni riscă să-și piardă locurile de muncă și din cauza asta fac protest în fața Ministerului Economiei. Vorbim despre angajații Combinatului de Oțeluri Speciale din Târgoviște care este în pragul falimentului. George Simion este și el la protest.

„Suntem la mitingul celor de la Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște. Noi nu avem parlamentar de Dâmbovița, însă ne-au semnalat mai mulți problema din industria siderurgică. În momentul acesta România importă 1 milion 100 de mii de tone de beton pe an. Este nivelul la care am ajuns”, a declarat George Simion.

George Simion: „Cât se poate face la Târgoviște?”.

Protestatar: Producție maximă, jumătate din toată cantitatea. 400-500 de mii de tone.

George Simion: Ați mai produs ceva anul trecut?

Protestatar: Nu. Din decembrie 2019 suntem opriți.

George Simion: Suntem în fața Ministerului Economiei, unde domnul Claudiu Năsui, ministrul Economiei, refuză să semneze preluarea de către stat a Combinatului de la Târgoviște. Acești oameni au venit de la Târgoviște și au ieșit în stradă pentru a fi primiți de Claudiu Năsui. Și Năsui ignoră subiectul și mii de locuri de muncă care pot fi salvate. E un domeniu strategic.

Protestatar: Noi îngropăm toată economia țării. De 33 de ani lucrez acolo. Dacă ministrul nu semnează, rămân fără loc de muncă. Sunt în preaviz.

George Simion: Asta este durerea pe care o strigă oamenii de aici la protestul din fața Ministerului Economiei. Claudiu Năsui trebuie să își facă datoria. Noi trebuie să ne facem datoria. Noi, AUR, în Parlamentul României susținem darea în plată și preluarea de către statul român a Combinatului pentru Oțeluri și mâine mergem la Constanța pentru a ne lupta cu cei care vor să vândă Portul Constanța. Ne-au mai rămas puține lucruri în țara asta. Combinatul a fost dat pe nimic, a fost privatizat. Au mai rămas o mie și ceva de angajați. Încă se mai poate face producție acolo, sunt datorii de 40 de milioane de euro care pot fi recuperați de statul român.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă