Proteste de amploare în fața Ministerului Sănătății! Se cere demisia lui Arafat și a lui Voiculescu

3 săptămâni in urmă 10

Proteste de amploare în fața Ministerului Sănătății!

Oamenii au ieșit să protesteze în fața Ministerului Sănătății, după ce șase oameni au murit în chinuri la Institutul Matei Balș din Capitală. Totodată, se cere demisia lui Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dar și a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Unii manifestanți au fluturat steagul României, în timp ce alții au afișat pancarte cu mesaje de genul „Marșul Durerii”, „Nu-mi abandonez libertatea”. Cei mai mulți au strigat că vor să fie găsiți vinovați cât mai rapid.

Sunt mai multe efective de jandarmi care au venit în zona Ministerului Sănătății.  Protestul s-a anunțat pentru ora 17, însă zeci de oameni s-au prezentat deja în centrul Capitalei.

Și cei de la AUR au spus că de ieri că vor prezenți la protest și vor cere o reformă a sistemului de sănătate. Ei i-au încurajat pe oameni să iasă în stradă după tragedia de la Balș.

„Sistemul nu vrea să demită pe nimeni. Televiziunile nu ne mai cheamă acum că noi chemăm oamenii la protest (sâmbătă la 17:00- Ministerul Sănătății). Sistemul acesta nenorocit trebuie să cadă!”, au transmis reprezentanții AUR.

Ce spun protestatarii ieșiți în stradă

-„Eu vreau să se respecte legea. S-a întâmplat și la Piatra Neamț, o să se tot întâmple. Eu le-aș spune tuturor să își dea demisia”.

-„Nu s-a schimbat nimic de 30 de ani. Vrem să schimbăm ceva. A fost și Colectiv, nu s-a întâmplat nimic. Doar și-au dat demisia”.

-„Am venit să dăm acest sitem ticălos jos. De 30 de ani suntem conduși numai de acești nenorociți”.

-„Copilul meu a murit din cauza doctorilor. Nu au vrut să se ocupe de el”.

-„Am venit aici să cer demisia ministrului Sănătății și demisia lui Raed Arafat. Puteam fi oricare dintre noi acolo. Suntem o țară subdezvoltată, nu avem standarde în spitale și cineva trebuie să plătească pentru ceea ce se întâmplă”.

-„Avem șase victime, dar nicio demisie, nicio explicație, e inadmisibil ca un ministru al Sănătății să nu oferă nicio explicație cu privire la ce s-a întâmplat. Nu am văzut nici măcar un bob de empatie”.

Șase pacienți au pierit în urma incendiului izbucnit la Institutul „Matei Balş” din Capitală. Cinci pacienți au murit carbonizați, iar o altă victimă afectată și-a pierdut viața astăzi.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă