Protestatarul #rezist Cristian Dide, vizat într-un dosar de trafic de droguri de risc

1 săptămână in urmă 14

Procurorii DIICOT au efectuat luni dimineaţă percheziţii la locuinţa protestatarului Cristian Dide, într-un dosar privind introducerea în ţară şi traficul de droguri de risc, conform surselor judiciare citate de News.ro şi Agerpres.

Cristian Dide, retinut de jandarmi in timp ce participa la un protest desfasurat in fata Biroului Electoral al Sectorului 1, ca urmare a suspiciunii de fraudare a voturilor din ziua alegerilor locale, marti 29 septembrie 2020

Cristian Dide, reţinut de jandarmi după un protest la Biroul Electoral al S1, după alegerile locale din 2020

Hepta / Mediafax Foto / Eduard Vinatoru

  • ercheziții la domiciliul lui Cristian Dide, într-un dosar de substanțe interzise

Protestatarul Cristian Dide este vizat într-un dosar de trafic de droguri de risc, la domiciliul său având loc luni percheziţii, susţine surse judiciare.

Dosarul este instrumentat de DIICOT Iaşi, însă au loc percheziţii în Bucureşti şi în alte judeţe. Conform surselor citate, Dide ar fi fost ridicat din tren pentru a asista la percheziţii.

Cristian Dide s-a exprimat în mai multe rânduri pentru legalizarea consumului de cannabis în România.

Cine este Cristian Dide

Cristian Dide a fost o prezenţă constantă la protestele anti-PSD din Piaţa Victoriei, proiectând şi diverse mesaje pe clădiri. El a fost de altfel un "abonat" la amenzi din partea autorităţilor, pentru modurile excentrice în care şi-a susţinut punctele de vedere.

La unul dintre protestele din fața sediului PSD, Dide s-a urcat într-un copac, iar în timpul unui eveniment organizat de Primăria Capitalei, Dide a fost încătușat de polițiști, în timp ce proiecta mesajul „#Rezist” pe Palatul Regal.

În 10 august 2019, a avut un conflict cu jandarmii din cauza unei maşini care nu este autorizată să staţioneze în zonă. Aceasta era adusă de Cristian Dide şi avea o platformă pe ea. Forţele de ordine l-au amendat şi au încercat pe tot parcursul zilei să îl convingă să ducă maşina din piaţă, însă fără succes.

Dide a avut şi câştig de cauză uneori. În urmă cu un an, fostul viceprimar al Capitalei Aurelian Bădulescu a fost obligat să-i plătească 10.000 de lei drept daune morale protestatarului Cristian Dide, în urma unei decizii a Judecătoriei Sectorului 1. Suma respectivă a fost solicitată de Dide după ce Bădulescu l-a numit "cerşetor" şi i-a adresat cuvinte obscene. Decizia instanţei nu era definitivă.

Cristian Dide a fost un participant activ la protestele din 10 august 2018 – ”Protestul Diasporei”.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă