Protest spontan la Termocentrala Mintia, din Hunedoara! Ce revendicări au angajații

1 lună in urmă 3

Termocentrala MintiaTermocentrala Mintia

Aproximativ o sută de angajaţi ai Termocentralei Mintia au declanşat un protest spontan, joi dimineaţa, în curtea instituției, nemulţumiţi de faptul că salariile pe luna ianuarie nu vor fi plătite la timp. La faţa locului s-a deplasat prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, pentru a vorbi cu protestatarii.

JOI, 18 FEBRUARIE 2021, 12:20

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbîrnea

Potrivit preşedintelui Sindicatului "Solidaritatea Hunedoara", Cristian Iştoc, protestul s-a încheiat după ce angajaţii au primit asigurări din partea prefectului că vor primi salariile pe 26 februarie.

"Protestul a fost sistat după discuţiile cu prefectul, care a dat asigurări ca banii de salarii vor fi acordaţi pe 26 februarie", a precizat liderul sindical.

Pe de altă parte, prefectul a declarat că se va deplasa pe 23 februarie la Ministerul Energiei, împreună cu o delegaţie a sindicatelor din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, atât de la termocentrale, cât şi de la exploatările miniere, pentru a discuta problemele din cadrul acestei companii.

Conform Agerpres, Termocentrala Mintia numără aproximativ 700 de angajaţi. Termocentrala face parte din CEH alături de minele Lupeni, Livezeni, Lonea, Vulcan şi termocentrala Paroşeni. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă