Protest la Congresul PNL. Declic: „După ce vă împărţiţi ciolanul, desfiinţaţi Secţia Specială”

4 săptămâni in urmă 17


În jur de 20 de persoane s-au adunat, sâmbătă dimineața, în față la Romexpo, unde are loc Congresul PNL, în cadrul unui protest simbolic organizat de comunitatea Declic. Aceștia au adus în fața clădirii un ciolan cu mesajul „După ce vă împărţiţi ciolanul, desfiinţaţi Secţia Specială!".


Evenimentul a fost anunțat încă de vineri de comunitatea Declic.


„Lupta internă din PNL a pus stăpânire pe toată România și, în loc să lucreze la îndeplinirea programului de guvernare, liberalii se bat întruna pe ciolan. Dar ciolaniada trebuie să înceteze și acum e momentul potrivit să atragem atenția asupra promisiunilor din programul de guvernare rămase neîndeplinite. De exemplu, nu au reușit să desființeze Secția Specială, așa cum și-au asumat în campania electorală”, se arată în comunicatul transmis de Declic.


Evenimentul a început în jurul orei 09:00, iar potrivit Digi24, în fața clădirii erau în jur de 20 de persoane. Organizatorii au adus la Romexpo, locul unde are loc azi congresul PNL un ciolan cu mesajul „După ce vă împărţiţi ciolanul, desfiinţaţi Secţia Specială!”.


 „Am ales să mergem cu acest ciolan uriaș, pentru că lupta de putere din PNL a devenit o ciolaniadă care ne afectează pe noi, cetățenii. Liderii liberali au uitat de guvernare”, au mai transmis organizatorii.


Congresul PNL, în urma căruia va fi ales preşedintele al partidului este programat să aibă loc de la ora 11:00 la Romexpo. Desfiinţarea Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie a fost una dintre temele de dispută între USR PLUS şi PNL.


Câțiva oameni aflați în față la Romexpo au protestat și față de valul scumpirilor din energie și gaz din România.


Foto Vlad Chirea/ Libertatea

Oamenii au afișate pancarte cu mesaje precum "PNL-ul se împute și facturile-s crescute", "PNL=scumpiri", "Festivalul democrației=moartea României".


Foto Vlad Chirea/ Libertatea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă