Protest inedit la Arad - Oamenii au ieșit în stradă după moartea unui cățel - Ce i-a revoltat

1 lună in urmă 7

Protest după moartea unui câineProtest după moartea unui câine

Un protest inedit a avut loc la Arad unde oamenii au ieșit în stradă să protesteze după moartea unui cățel.

MIERCURI, 17 MARTIE 2021, 06:35

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Dan Istratie

Protest inedit la Arad! Cladirea Primariei a fost inconjurata de zeci de animale de pluș. Zeci de oameni au fost revoltati de modul în care si-a pierdut viata un catel. Acesta a murit imediat dupa ce a fost adoptat din adăpostul orașului. Animalul a suferit o infecție în urma unei banale sterilizări, iar oamenii spun că totul ar fi putut fi evitat dacă în adăpost condițiile ar fi fost decente și dacă medicul veterinar si-ar fi facut datoria. 

Zeus a fost adoptat de o familie din județul Arad. El ajunsese la adăpostul pentru cainii comunitari după ce a fost abandonat de fostul stăpân. O familie a vrut să ia mai repede cățelul și să-l sterilizeze pe banii lor. Veterinarul adăpostului le-a spus că nu se poate. Câinele trebuia sterilizat înainte de a părăsi adăpostul. Procedura făcută de medic i-a fost fatală.

Zeus a murit la câteva zile după operație, chiar dacă mai mulți medici veterinari au făcut eforturi să-l salveze. Cazul lui, prezentat pe rețelele de socializare, a stârnit revolta iubitorilor de animale care cer ca medicul care l-a operat pe Zeus să nu mai practice meseria. Stăpânii adoptivi ai lui Zeus au contactat chiar și un avocat care să le facă dreptate în instanță.

În Adăpostul de câini din Arad se află în prezent 290 de câini înghesuiți în 53 de boxe. Deși Primăria cheltuie bani mulți pentru întreținerea adăpostului, cei care îi adoptă se plâng că nu sunt codiții pentru animale.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă