Protest împotriva proiectului noii Super Ligi a Europei: „E un plan bun doar într-un bar la 5 dimineața”

4 luni in urmă 16

Mereu în conflict cu UEFA în ultima vreme, FIFA plănuiește lansarea unei Super Ligi în 2022, sprijinită cu 5 miliarde de euro de banca JP Morgan. „European Premier League” ar fi o competiție continentală exclusivistă, închisă ermetic și dedicată numai cluburilor din primele cinci campionate (Anglia, Italia, Spania, Germania și Franța), la care ar participa cele mai puternice 18 echipe, câștigătoarele având promise an de an bonusuri de sute de milioane. Liverpool și Man. United sunt grupările care insistă cel mai mult pentru crearea EPL.

Afectează și competițiile naționale

Potrivit ESPN, proiectul încearcă să sufoce actuala Ligă a Campionilor, dar ar afecta și competițiile naționale, pentru că ar include și multe meciuri în week-end. De aceea, se așteaptă o opoziție puternică, nu doar din partea UEFA, ci mai ales a federațiilor și ligilor.

„Ignoranță totală”

Javier Tebas, președintele LaLiga, a fost primul care a reacționat. Vehement. „Autorii acestui plan, dacă el există într-adevăr, nu dovedesc doar o ignoranță totală legată de organizarea și tradițiile fotbalului european și mondial, dar și o ignoranță gravă când vorbim de piețele drepturilor de televiziune. Un asemenea proiect le-ar provoca mari pagube financiare și organizatorilor, și celor care investesc în el, pentru că nu va fi niciodată un turneu oficial”, a declarat Tebas. „Aceste planuri de culise par bune doar când sunt făcute într-un bar la 5 dimineața”.

Jamie Carragher, fost fotbalist, 17 ani doar la Liverpool, actual analist de televiziune, a răbufnit pe Twitter după ce a citit despre acest plan: "Dispăreți!".

Oh f***off https://t.co/kOWyZ7ySHL

— Jamie Carragher (@Carra23) October 20, 2020

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Revanșa lui Ciro! Immobile a revenit în forță după cinci ani de absență în LigăDINAMO KIEV - JUVENTUS 0-2. Mircea Lucescu, reproș pentru Ovidiu Hațegan: „Nu trebuia să fluiere acolo”

Filmarea care îți face sufletul bucăți! Bărbatul a fost internat în stare gravă cu Covid. La ce s-a uitat minute în șir pe geamul spitalului

Libertatea

Playtech: Anunțul categoric al lui Bill Gates. Cum și când vom scăpa de pandemie: doar așa e posibil
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă