Protest împotriva Certificatului Verde care atestă vaccinarea în Constanţa. Peste 200 de au mărşăluit pe străzi cerându-şi libertatea

3 săptămâni in urmă 30

Peste 200 de constănţeni au protestat împotriva Certificatului Verde care atestă vaccinarea. Protestatarii au scandat împotriva Guvernului şi au mărşăluit pe străzile din Constanţa, cerându-şi libertatea şi viaţa dinaintea pandemiei.

Din cauza creşterii numărului de persoane confirmate cu COVID-19, în Constanţa s-a impus obligativitatea Certificatului Verde pentru accesul în restaurante, cluburi sau cinemaografe. Acest lucru i-a nemulţumit pe mulţi constanţeni, care au ieşit să protesteze.

Potestatarii au încheiat acțiunea fără incidente

Aceştia au ieşit la protest în Piaţa Ovidiu, au mărşăluit prin Centrul Vechi, aflat la mică distanță de prefectură, şi au strigat lozinci pentru libertate, dar şi împotriva Guvernului.

Şefan Mindea, preot medic: Noi nu suntem împotriva vaccinului. Dar sunt absolut categoric opus cu ideea ca guvernul să impună aşa ceva. Poate să recomande dar nu poate să impună nici un tratament.

Protestul a avut loc în ziua în care Constanța a depăşit rata de infectare de 3 la mie și a intrat în scenariul roșu. Mobilizarea s-a făcut pe reţelele sociale, unde peste 400 de persoane s-au arătat interesate de eveniment. După o oră de mărşăluit prin cartier, protestatarii au încheiat acțiunea fără incidente. Jandarmeria i-a insoţit pe oameni pe tot timpul manifestării.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă