Protest față de vaccinarea obligatorie, cu ignorarea măsurilor anti-COVID. Jandarmeria: „Riscă sancțiuni”

2 luni in urmă 23


Aproape 1.000 de persoane s-au adunat, duminică, în Parcul Izvor din Bucureşti, pentru a protesta fașă de vaccinarea obligatorie. Mulţi dintre participanţi nu poartă masca de protecţie şi ignoră măsura privind distanţarea fizică.


Manifestanţii s-au adunat începând cu ora 15:00 în Parcul Izvor, din faţa Palatului Parlamentului, la protestul organizat de Alianța Părinților împreună cu Asociațiile Pro Consumatori, Medici pentru Consimțământ Informat, Neam Unit și Pro Decizii Informate


Organizatorii susțin că protestează împotriva proiectul Legii privind vaccinarea persoanelor în România, care conţine prevederea obligativităţii vaccinării pentru întreaga populație.
„Alianţa Părinţilor nu se pronunţă împotriva vaccinării în general. Alianţa Părinţilor se pronunţă împotriva formei actuale a proiectului de lege, proiect care prevede fără niciun dubiu obligativitatea vaccinării. Noi am demonstrat domnului Rafila cu textul legii în mână că prevede obligativitatea vaccinării dincolo de nicio îndoială. Prevede calendar de vaccinare pentru copiii şi calendar de vaccinare pentru adulţi cu orice vaccin vrea să achiziţioneze statul, fără o limită precizată de număr şi fără ca cetăţeanul să se poată împotrivi deciziei statului”, a declarat pentru Libertatea Olimpia Popa, director departament Educație - Sănătate, Alianța Părinților.


„Ni se ia dreptul de a decide pentru noi înşine. Astea sunt lucrurile împotriva cărora protestează Alianţa Părinţilor şi nu împotriva vaccinării în general”, a adăugat Olimpia Popa.


„Fără vaccinare, fără vaccinare”, „libertate, libertate”, „murim, luptăm şi nu ne vaccinăm!” sunt câteva dintre sloganurile manifestanţilor.


Jandarmeria: Organizatorul riscă amenzi, dacă se depăşeşte numărul maxim de 100 de persoane


Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, a precizat că numărul maxim pe care legea îl permite pentru manifestaţie, în starea de alertă, este de 100 de persoane și că „Organizatorul riscă sancţiuni dacă este depăşit acest număr”.


„Având în vedere prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, care limitează numărul de participanţi la mitinguri sau demonstraţii la maximum 100 de persoane, pentru depăşirea acestui număr organizatorul riscă sancţiune contravenţională cu amendă cuprinsă între 2.000-10.000 de lei”, anunţă reprezentantul Jandarmeriei.Citeşte Articolul Întreg pe Sursă