Protest de AMPLOARE în faţa Ministerului de Interne. Poliștii au ieșit în stradă de ziua lor și cer demisia ministrului Bode

3 săptămâni in urmă 2

Protest de AMPLOARE în faţa Ministerului de Interne. Polițiștii au ales să serbeze Ziua Poliției printr-un protest în fața Ministerului Afacerilor Interne, aceștia își cer drepturile, dar și demisia actualului ministru. Oamenii legii s-au adunat în faţa Ministerului Afacerilor Interne şi au aprins materiale pirotehnice.

Oamenii legii s-au îmbrăcat în veste reflectorizante, bat în tobe, suflă în vuvuzele și poartă pancarte cu diferite mesaje. Conform sindicatului,  protestul a fost determinat de faptul că „Guvernul şi Parlamentul au legiferat, afectând drepturile economice şi profesionale ale familiei noastre ocupaţionale, ale pensionarilor şi ale celorlalţi angajaţi din România, dar şi pe fondul încălcării grosolane a drepturilor omului în România”.

Citeşte şi: Incidența COVID din București continuă să crească! Autoritățile decid noi restricții pentru bucureșteni

Îmbrăcaţi în veste reflectorizante, protestatarii bat în tobe, suflă în vuvuzele şi poartă pancarte pe care scrie: „Suntem în linia 1 de combatere a pandemiei. Peste 12.600 de angajaţi MAI infectaţi. 10% rata îmbolnăvirilor în MAI”, „Protestăm împotriva discriminărilor şi abuzurilor” sau „Subfinanţarea Poliţiei ucide. Cerem dotarea cu echipamente adecvate misiunilor încredinţate”.

„Nu este vorba doar despre majarari salariale, ne intereseaza respectarea legii, respectarea unor principii”, au transmis sindicalistii, reclamand inechitatile salariale intre diferite categorii de bugetari.

Citeşte şi: Declaraţie pe propria răspundere. Tot mai multe zone din România intră în CARANTINĂ. Cum se completează documentul şi care sunt situaţiile în care se poate ieşi din casă

”Au trecut doua ore de când a început protestul. Se pare că ministrul Bode nu vrea să ne vadă. Dialogul social lipsește cu desăvârșire când vine vorba de drepturile polițiștilor. Continuăm protestele” , este mesajul postat pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă