Protest al fermierilor la Ministerul Agriculturii pentru a le fi acordate despăgubiri pentru culturile calamitate de secetă: „Oros, respectă-ți cuvântul”

1 lună in urmă 1

Câteva zeci de fermieri, din Asociația Forța Fermierilor, au protestat joi, 18 februarie, de la ora 14.00, în fața Ministerului Agriculturii față de neacordarea despăgubirilor de secetă. Fermierii susțin că despăgubirile au fost promise „în mai multe rânduri” de ministrul Adrian Oros pentru culturile calamitate din primăvara anului trecut.

Protestatarii au afișat pancarte pe care scri: „Nu distrugeți satul românesc”, „Oros, respectă-ți cuvântul dat” sau „Nu puneți lacătul pe poarta fermei”.

Ei au lăsat în fața ministerului un coș de paie cu știuleți de porumb lipsiți de boabe.

Fermierii spun că e vorba de sume curprinse între 800-900 de lei pentru hectarul calamitat. Au fost declarate peste 1,2 milioane de ha calamitate.

„Suma de un miliard de lei necesară pentru ca fermierii să își poată începe lucrările agricole și pentru plata datoriilor către furnizori, nu este prevăzută în proiectul Legii Bugetului de Stat, aflat în dezbatere publică”, susțin reprezentanții Asociației fermierilor.

Potrivit G4Media, Ministerul Agriculturii a transmis joi că a discutat, la începutul săptămânii, despre acordarea despăgubirilor pentru culturile afectate de secetă din primăvara anului 2020, cu reprezentanții Alianței pentru Agricultură și Cooperare, din care fac parte mai multe organizații, dar nu și Asociația Forța Fermierilor.

Cu această ocazie, s-a convenit ca reprezentanții Alianței pentru Agricultură și Cooperare să transmită în cel mai scurt timp propunerile lor de soluții și mecanisme alternative privind acordarea despăgubirilor pentru culturile de primăvară, menite să vină în ajutorul fermierilor

Ministerul Agriculturii: 20210218150628_IMG_9784-01Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă