Protecția Consumatorilor stă cu ochii pe Black Friday. Cine se simte înșelat, este îndemnat să reclame

3 săptămâni in urmă 12

Black Friday Black Friday

Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor sunt cu ochii pe ofertele de Black Friday. Un comandament special a fost întrunit, iar comisarii verifică promoțiile din aceste zile tocmai pentru ca Black Friday să nu se transforme în Ziua Păcălelilor.

JOI, 11 NOIEMBRIE 2021, 16:21

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

”Am decis înființarea acestui comandament după ce am văzut rezultatele controalelor de zilele trecute, la cei care au ”furat startul” campaniei de reduceri. Așa cum am spus de fiecare dată, manifestăm TOLERANȚĂ ZERO față de orice abatere de le legislația în domeniu. Parte a campaniei ”Protecția Consumatorilor nu se negociază!”, ne dorim ca acest comandament să împiedice transformarea lui Black Friday în Ziua Păcălellilor”, a declarat șeful ANPC,

„Reamintim consumatorilor că vânzările cu preț redus, indiferent de tipul acestora (soldare, lichidare, vânzări promoționale) trebuie să respecte o serie de reguli de fixare și publicitate a prețurilor. Astfel, orice comerciant care anunță o reducere de preț trebuie să o raporteze la prețul de referință practicat în același spațiu de vânzare pentru produse identice. Prețul redus trebuie să fie inferior prețului de referință. Prețul de referință reprezintă cel mai scăzut preț practicat în același spațiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării prețului redus”, se mai arată în comunicatul transmis.

De altfel, ANPC a pus la dispoziția consumatorilor și o adresă de e-mail dedicată, [email protected], la care îi invită pe toți cei care constată nereguli privind promoțiile din această perioadă să scrie reclamații.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă