ProSport vă prezintă toate calculele înaintea meciului România – Muntenegru. Ce se întâmplă dacă tricolorele câștigă meciul cu 29-24

3 săptămâni in urmă 2

ProSport vă prezintă toate calculele înaintea meciului România – Muntenegru (duminică, ora 17:00), ultimul din cadrul turneului preolimpic de la Podgorica.

În acest moment, toate cele trei reprezentative, România, Muntenegru și Norvegia, au șanse de calificare la Jocurile Olimpice.

În primele două partide s-au înregistrat rezultatele: Norvegia – Muntenegru 23-28 și Norvegia – România 29-24.

ProSport vă prezintă toate calculele înaintea meciului România – Muntenegru

ProSport vă prezintă toate calculele înaintea meciului România – Muntenegru. În acest moment, România are cele mai mici șanse de a ajunge la Jocurile Olimpice. Dar nimic nu este imposibil. Cel puțin din punct de vedere matematic.

Pentru a prinde biletul pentru Tokyo, prima reprezentativă trebuie să învingă la o diferență de cel puțin 5 goluri. Nu contează numărul de goluri marcate, va depăși în acest scenariu Muntenegru. România a avut un meci cu 53 de goluri la total cu Norvegia, în timp ce Muntenegru, un meci cu 51 de goluri la total.

Există o variantă în care cele trei reprezentative pot ajunge la egalitate perfectă de puncte și de golaveraj, dacă România se impune fix la 5 goluri. În acest caz, posibilitățile sunt următoarele:

Victorie România la 5 goluri diferență cu maximum 51 de goluri la total (de exemplu 28-23). Se califică România și Norvegia

Victorie România la 5 goluri diferență cu cel puțin 55 de goluri la total (de exemplu 30-25). Se califică România și Muntenegru.

Victorie România cu 29-24. În acest caz, doar România are certitudinea că este calificată. La golaveraj, lucrurile ar sta astfel: România (53-53), Muntenegru (52-52), Norvegia (52-52). Pentru departajarea celor două naționale cu 52-52 va fi efectuată o tragere la sorți, conform regulamentului IHF. Aceasta va fi efectuată imediat după România – Muntenegru.

România ratează calificarea la Jocurile Olimpice dacă se impune la o diferență mai mică de 5 goluri.

The post ProSport vă prezintă toate calculele înaintea meciului România – Muntenegru. Ce se întâmplă dacă tricolorele câștigă meciul cu 29-24 appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă