Propunerea pentru funcția de ministru al Sănătății - Anunțul USR PLUS

3 săptămâni in urmă 17

USR PLUS anunță noul ministru al Sănătății USR PLUS anunță noul ministru al Sănătății

USR PLUS anunță, miercuri dimineața, noul nume propus pentru a ocupa poziția de ministru al Sănătății după demiterea lui Vlad Voiculescu.

MIERCURI, 21 APRILIE 2021, 06:40

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Dan Istratie

Propunerea pentru funcţia de ministru al Sănătăţii va fi făcută publică, miercuri dimineaţa, de USR PLUS, după ce marţi seara liderii coaliţiei de guvernământ au anunţat că s-a ajuns la un consens în privinţa continuării guvernării.

Liderii celor trei formaţiuni aflate la guvernare - PNL, USR PLUS, UDMR - au început încă de luni discuţiile privind deblocarea situaţiei după demiterea lui Vlad Voiculescu de la portofoliul Ministerului Sănătăţii. Marţi seară, aceştia au anunţat că au convenit să semneze o completare a acordului politic, care să ducă la creşterea încrederii între parteneri şi îmbunătăţirea funcţionării guvernării.

"Am intrat în această discuţie în coaliţie cu nevoia şi încrederea că vom găsi soluţiile necesare pentru a asigura buna funcţionare a coaliţiei în continuare şi le-am găsit. (...) Toate forţele politice prezente în această coaliţie s-au investit şi ele cu aceste soluţii. Ca urmare a înţelegerii din această seară, mâine (miercuri - n.r.) vom face o propunere pentru un nou ministru al Sănătăţii, propunere pe care o veţi afla mâine dimineaţă", a declarat preşedintele executiv PLUS, Dragoş Tudorache.

Liderul liberalilor, Ludovic Orban, a vorbit despre faptul că formaţiunile politice din coaliţia de guvernare "sunt conştiente de responsabilitatea pe care o au de a asigura buna guvernare a României".

"După două zile de discuţii serioase pe care le-am purtat, am convenit să semnăm o completare la acordul de coaliţie, care să aducă proceduri şi puncte de vedere care să ducă la creşterea încrederii între parteneri, la îmbunătăţirea mecanismelor de funcţionare a coaliţiei", a spus Orban.

La finalul discuţiilor de marţi, premierul Florin Cîţu a susţinut că s-a făcut un pas important pentru o guvernare mult mai eficientă.

"Aşa după cum am spus, coaliţia merge mai departe", a anunţat Cîţu.

Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, a subliniat că s-a depăşit "o situaţie delicată" şi a arătat că funcţionarea şi succesul coaliţiei "ţin de încredere, respect şi reguli".

Despre actul adiţional al acordului de coaliţie, vicepremierul Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a susţinut că acesta nu conţine "lucruri extraordinare, extravagante", ci doar "lucruri care vor asigura o funcţionare coerentă, decizii coerente în coaliţie, atât la nivel guvernamental, cât şi în Parlament".

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă