Propunere pentru stoparea poluării în Bistriţa-Năsăud: ”premii motivante” pentru localnicii care raportează activitățile ilegale

1 lună in urmă 2

Prefectul de Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, a anunțat că una dintre propunerile de lucru pentru diminuarea poluării râului Someș este „supravegherea reciprocă a cetăţenilor şi acordarea de premii motivante pentru cei care fac sesizări referitoare la acţiuni care aduc prejudicii mediului”, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Prefectul Dolha a făcut marţi o vizită pe Valea Someşului pentru a monitoriza situaţia deşeurilor menajare aruncate pe malurile apelor.

Comisia condusă de prefect care s-a deplasat în teren a fost formată din reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu, ai Sistemului de Gospodărire al Apelor, ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi ai Instituţiei Prefectului, iar la întâlnire au fost invitaţi şi primarii unităţilor administrativ-teritoriale de pe Valea Someşului, respectiv din comunele Şanţ, Rodna, Maieru, Ilva Mică şi din oraşul-staţiune Sângeorz-Băi.

Alte măsuri propuse sunt amplasarea de camere video şi intensificarea controalelor în zonele vizate, pentru a-i surprinde pe cei care depozitează ilegal deşeuri. (Foto: Stelian Dolha / Facebook)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă