"Proprietarul miliardar este după gratii!" Ce scriu elveţienii despre situaţia de la Astra Giurgiu

1 lună in urmă 1

UEFA Champions League: Atalanta - Real Madrid, miercuri, 22:00, Digi Sport 1

UEFA Champions League: Borussia Monchengladbach - Manchester City, miercuri, 22:00, Digi Sport 2

Ce scrie presa din Elveţia despre situaţia de la Astra Giurgiu

"Proprietarul miliardar al clubului său, Astra Giurgiu, este după gratii. Salariile nu mai sunt plătite. Jucătorul originar din Neuchatel tocmai îşi câştigase locul de titular", notează cotidianul.

"Drumul crucii a început la Servette Geneva iarna trecută. Cum nu s-a ajuns la un acord pentru prelungirea contractului, clubul l-a trimis pe Sebastien Wuthrich în tribune, având de pierdut atât jucătorul, cât şi echipa. (...) Fotbalistul din Neuchatel a trebuit să aştepte până în octombrie pentru a semna cu Astra Giurgiu, din prima divizie din România. Începutul unei aventuri nebuneşti care nu se mai termină, o ultimă răsturnare de situaţie fiind încarcerarea miliardarului care deţine clubul, Ioan Niculae.

Cu Astra, totul era clar la început. ''Antrenorul mă voia, totul era planificat. Cum nu mai jucasem de nouă luni, a fost prevăzut să revin gradual pe teren. Jucam câteva minute, din ce în ce mai mult, ca să regăsesc ritmul şi un loc de titular''.

Primul necaz: antrenorul care conta pe el (Alexandru Radu) a fost demis după patru meciuri, în noiembrie 2020. ''Iar noul antrenor juca mai defensiv, spune Wuthrich. Am simţit de la început că ar putea fi complicat pentru mine şi aşa a fost. Eram mereu convocat, însă pe bancă, şi lucrurile stăteau prost cu timpul de joc. M-am stăpânit. Chiar am cerut să plec, să fiu împrumutat până la finalul sezonului. Un club din România era foarte interesat, dar Astra a refuzat. Lucrurile apoi s-au aranjat, din fericire", scrie Le Matin, citat de Agerpres.

Lucrurile au mers poate mai bine pentru mijlocaşul elveţian după o discuţie a vicepreşedintelui clubului cu antrenorul Eugen Neagoe, care a auzit mesajul, notează cotidianul. "Pe 28 ianuarie, la meciul cu CFR Cluj, Wuthrich este titular în premieră. Joacă 55 de minute, scorul e 1-1, calităţile lui tehnice impresionează. De atunci, este de fiecare dată în unsprezecele de start, joacă pe aproape toată durata meciurilor şi rezultatele sunt bune: trei victorii, două egaluri şi o înfrângere în care este titular".

"Am ajuns la trei goluri şi un assist. Totul merge bine", spune jucătorul.

Le Matin: "Astra Giurgiu, în mijlocul unei furtuni care ameninţă existenţa clubului"

Dacă lucrurile merg bine pe plan fotbalistic, Astra Giurgiu este în centrul unei furtuni care ameninţă însăşi existenţa clubului fiindcă este implicat patronul său, Ioan Niculae, scrie Le Matin, care menţionează condamnarea definitivă a acestui om de afaceri la 5 ani de închisoare cu executare

"Şefii ne spun să nu ne facem griji. Ei spun chiar că Niculae va ieşi din închisoare peste trei sau patru luni, că nu este prima oară. Poate că ne spun asta fiindcă fiindcă din punct de vedere sportiv lucrurile merg mai bine şi Astra întrevede play-off-ul. Eu nu ştiu. E adevărat că dacă te uiţi la televizor sau în ziare, chiar fără să înţelegi totul, lucrurile par grave", a declarat mijlocaşul.

De fapt, situaţia pare haotică de mai mult timp, iar elveţianul a putut constata acest lucru de cum a venit la Astra: "Două luni de întârziere a plăţii salariilor după primele două luni. M-am adresat FIFA, ce a somat clubul să mă plătească, lucru pe care l-a făcut. Acum, e acelaşi lucru. Din nou două luni de întârziere cu salariile în ce mă priveşte, patru luni pentru unii coechipieri. Ni s-a spus că fiica lui Niculae va face ceea ce este necesar, clubul trebuie să rezolve problema până pe 4 martie."

Se vorbeşte totuşi de un posibil faliment, iar Wuthrich trebuie să se confrunte cu acest climat de incertitudine, când totul părea să-i meargă din nou bine pe plan sportiv. "Da, nu e uşor de suportat. Vreau să mă detaşez puţin de această situaţie. Poate fiindcă am mai trecut printr-un faliment. La Neuchatel, cu Ceagaev (fost patron al clubului din acel oraş - n. r.). Vom vedea, până atunci, mă concentrez asupra a ceea ce se întâmplă pe teren", a spus el.

"Sebastien Wuthrich încheie cu amabilitate convorbirea. Trebuie să meargă la antrenament. Următorul meci e prevăzut sâmbătă. De acum cel mai important meci este însă cel care se joacă în culise", se încheie articolul din Le Matin.

În octombrie, Wuthrich a semnat un contract pe doi ani cu Astra Giurgiu. Mijlocaşul ofensiv de 30 de ani, fost internaţional elveţian de tineret, câştigător al Cupei Elveţiei, a mai evoluat la FC Sion, Neuchatel Xamax, Servette Geneva, Aarau, dar şi la Montpellier. Etichete: ioan niculae , sebastien wuthrich
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă