Proprietarii unui restaurant texan au instituit taxe inedite pentru clienți: „75 de dolari dacă trebuie să vă ascultăm de ce nu doriți să purtați mască”

2 săptămâni in urmă 4

La începutul lunii martie, pe fondul scăderii cazurilor de infectare și a vaccinării masive, guvernatorul din Texas, Greg Abbott, a dispus anularea obligativității de a purta mască pe teritoriul statului din sudul Statelor Unite și de a permite afacerilor să se deruleze la capacitate maximă. Unii proprietari au decis să menâină restricțiile.

Texanii au reacționat diferit în fața măsurilor care au conferit din nou libertate totală de decizie pentru cetățeni. Proprietarii unui restaurant din Denton au decis să păstreze obligativitatea măștii în interiorul localului și au înființat două taxe inedite, afișate chiar pe ușa de intrare, scrie CNN:

„50 de dolari dacă trebuie să explicăm de ce măștile sunt obligatorii””75 de dolari dacă trebuie să vă ascultăm de ce nu sunteți de acord”.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>Texas diner will add $50 to bill of any patron who needs to be told to wear a mask <a href=”https://t.co/p7QkqpXi1n”>https://t.co/p7QkqpXi1n</a> <a href=”https://t.co/t1P3OADZbv”>pic.twitter.com/t1P3OADZbv</a></p>&mdash; Sam Fell (@samueldfell) <a href=”https://twitter.com/samueldfell/status/1372599190019305472?ref_src=twsrc%5Etfw”>March 18, 2021</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

„Tot ce cerem este ca clienții să poarte o mască în timp ce trec pe lângă o altă persoană care mănâncă și nu poartă o mască”, a scris proprietara Kat LaCombe pe pagina de Facebook a restaurantului

„La cinci minute după ce am lipit mesajul, oamenii care intrau râdeau și făceau poze. Ne-am simțit onorați și privilegiați când două cupluri ne-au spus că e prima dată când mănâncă într-un restaurant de la începutul pandemiei”, a spus LaCombe pentru CNN.

„Mesele restaurantului sunt răsfirate, patronii au redus capacitatea, angajații poartă măști și se spală pe mâini înainte de a merge la fiecare masă și iau temperatura tuturor celor care intră în clădire. Există, de asemenea, dezinfectant pentru mâini la fiecare masă”, mai notează sursa citată.

Critici măsurile, primești mesaje rasiste

În San Antonio, restaurantul lui Mike Nguyen, „Noodle Tree”, a fost vandalizat cu mesaje rasiste după ce a criticat public decizia de anula obligativitatea măștii. El a decis să păstreze regula la propriul local, cu excepția celor așezați la mese. În plus, funcționează în continuare la capacitate redusă, 70%, deși noile reglementări i-ar fi permis să se extindă complet.

În primul week-end după relaxarea măsurilor, cifrele afacerii s-au dublat. Am fost impresionat și când au venit oameni dispuși să ne ajute chiar la curățenie ca un gest de sprijin. Se vede lumina de la capătul tunelului. Putem reveni la situația dinaintea pandemiei.

Mike Nguyen, pentru CNN:

La Fort Worth, Lisa Dickinson, managerul unui magazin de îmbrăcăminte, a fost entuziasmată de reacția pozitivă a oamenilor, care au venit în număr foarte mare la cumpărături. Măștile nu sunt obligatorii în interior, dar mulți clienți au preferat să se protejeze din proprie inițiativă.

„Nimeni nu a fost supărat pe cei care nu purtau mască și nimeni nu a reacționat față de cei care o foloseau. Au existat numeroase persoane între 50 și 70 de ani. S-au simțit foarte confortabil aici și spuneau că e prima dată când se aventurau într-o astfel de ieșire după multă vreme”, a explicat Dickinson pentru CNN.

Apriximativ 48.000 de decese în Arizona

Cu o populație de aproape 30 de milioane de locuitori, statul american Texas e un reper despre modul în care reacționează societatea și bussines-urile pe măsură ce viața tinde să revină la normalitate.

În prima săptămână a lui martie, guvernatorul Greg Abbott a emis un ordin prin care s-a ridicat obligativitatea purtării măștii și toate afacerile, inclusiv restaurante sau magazine, au primit permisiunea de a funcționa la capacitate de 100%.

Alte 15 state au același regim, fie că n-a existat niciodată decizia de impunere a măștii, fie autoritățile au anulat-o: Alaska, Arizona, Florida, Georgia, Idaho, Iowa, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, North Dakota, Oklahoma, South Carolina, South Dakota și Tennessee.

<strong>2,8 milioane de cazuri COVID-19 s-au înregistrat în Texas, sunt circa 48.000 de decese: la nivelul întregii țării s-au contabilizat aproximativ 30 de milioane de infectări și 550.000 decese</strong>

Biden: „Gândire neanderthaliană

Președintele SUA, Joe Biden, a criticat însă în termeni duri deciziile statelor de a relaxa abrupt regulile de protecție.

.„E o mare greșeală. Sper că toată lumea își dă seama că măștile fac o mare diferență. Suntem pe punctul de a putea schimba fundamental natura acestei boli datorită modului în care suntem capabili să dezvoltăm vaccinuri. Ultimul lucru de care avem nevoie este gândirea neanderthaliană că, între timp, totul este în regulă”, a declarat președintele american, potrivit nbcnews.com.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă