Promisiune electorală din partea olandezului Geert Wilders (extrema dreaptă): combaterea musulmanilor

1 lună in urmă 16

Partidul Libertății (PVV), formațiune de extremă dreapta care și-a anunțat programul electoral în vederea alegerilor generale care vor avea loc în Olanda pe 17 martie, și-a declarat ca obiectiv prioritar „combaterea musulmanilor”.

Liderul partidului, Geert Wilders, a afirmat că dacă ajunge la putere, va înființa „Ministerul Eliberării de Migrație și Islam”, că va închide moscheile și că va interzice Coranul în țară.

Wilders a mai spus că îi va expulza de urgență pe refugiații sirieni și va interzice imigrația către Olanda din țări musulmane.

Potrivit presei din Olanda, programul electoral al partidului de extremă dreapta este „anti-democratic și populist”. În cazul în care ajunge la putere, PVV vrea „să interzică diseminarea ideologiei islamice”. În acest scop, va înființa „Ministerul Eliberării de Migrație și Islam”. Persoanelor cu dublă cetățenie le va interzice să voteze. Va închide școlile islamice și moscheile. Coranul va fi interzis pe întreg teritoriul Olandei, potrivit programului electoral PVV.

Una dintre principalele promisiuni ale lui Wilders este că îi va trimite de urgență acasă pe refugiații sirieni și va anula permisele de ședere temporară ale sirienilor.

Se așteaptă să obțină 25 de mandate

Partidul de extremă dreapta susține că încă 10.000 de polițiști trebuie angajați, pentru a putea fi dislocați acolo unde armata are nevoie de ajutor, și pentru a „lua înapoi controlul asupra străzilor Olandei”.

PVV vrea încurajarea produselor olandeze, ieșirea din Uniunea Europeană și revenire la guldenul olandez, ca monedă națională.

Vorbind adesea despre „migranții teroriști și pericolul islamic”, partidul promite că „Olanda va redeveni o țară liniștită, tradițională, în care nu există vălul musulman”.

PVV, care este în prezent al doilea mare partid din parlamentul cu 150 de locuri, deține 20 de deputați. Potrivit sondajelor, la alegerile din 17 martie va câștiga aproximativ 25 de mandate.

Sursa: SozcüTraducere Florin Matei (Rador)

Foto: Geert Wilders, liderul formațiunii olandeze de extremă dreapta, Partidul Libertății / Sursa: Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă