Proiectile neexplodate din timpul războiului, descoperite pe două terenuri din județul Vrancea

2 luni in urmă 24

Foto arhivă Inquam. Muniţie de război rămasă neexplodată, descoperită la Pufeşti şi Câmpuri Foto arhivă Inquam. Muniţie de război rămasă neexplodată, descoperită la Pufeşti şi Câmpuri

Mai multe proiectile din timpul războiului, rămase neexplodate, au fost descoperite pe terenurile din două localități vrâncene. Muniţia a fost preluată în condiţii de siguranţă de către cei de la ISU şi transportată la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii ulterioare.

VINERI, 06 AUGUST 2021, 13:50

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Iulian Budușan

Mai multe proiectile din timpul războiului, rămase neexplodate, au fost descoperite la Pufeşti, pe un teren agricol, şi la Câmpuri, într-o pădure de pe raza comunei, a informat, vineri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.

"Echipa pirotehnică a ISU Vrancea a fost solicitată joi, 05 august, să intervină în două misiuni pentru asanarea muniţiei rămase neexplodate. Astfel, în jurul orei 10,20, în urma unui apel primit prin 112, pompierii militari pirotehnişti au intervenit în comuna Pufeşti, după ce un cetăţean a descoperit pe câmp un proiectil, unde au identificat un proiectil perforant calibru 47 mm. În jurul 17,00, în comuna Câmpuri, un bărbat a descoperit mai multe elemente de muniţie într-o pădure de pe raza comunei. Echipa pirotehnică s-a deplasat de urgenţă la locul indicat şi, în urma asanării terenului, a identificat un proiectil exploziv calibru 100 mm, o grenadă defensivă, opt cartuşe infanterie şi un focos", a precizat ISU Vrancea.

Muniţia a fost preluată în condiţii de siguranţă de ISU şi transportată la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii ulterioare.

ISU Vrancea reaminteşte cetăţenilor ca atunci când găsesc elemente de muniţie în diverse situaţii, să nu le atingă cu mâna sau cu alte obiecte, să nu le lovească sau să le mişte, să nu le demonteze, să le folosească pentru joaca copiilor şi să nu le transporte sau să le introducă în locuinţă sau diverse încăperi.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă